16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialIonela Tarlea, in competitie cu kilogramele

Ionela Tarlea, in competitie cu kilogramele

» De aproape trei luni, de cand s-a retras oficial din activitatea competitionala, Ionela Tarlea nu mai merge la stadion sa alerge decat pentru a nu se ingrasa. Vazand-o pe pista, multi au crezut ca si-a reluat antrenamentele, dar fosta mare atleta se afla acum in competitie doar cu kilogramele in plus.

 

Ionela Tarlea face minimum zece ture de stadion la o sedinta de mentinere in forma. "Sunt obsedata de kilogramele in plus si fac eforturi sa ma mentin in aceeasi forma ca si pana acum. Se stie ca,  in general, daca abandonezi performanta, tendinta este de ingrasare. Din fericire, insa, n-am pus nici un gram in plus si sunt foarte atenta sa nu se intample asa ceva", a spus Ionela, care acum alearga doar o data sau de doua ori pe saptamana, maximum o ora. "Nu mi-a placut niciodata sa alerg prea mult (n.r. – a concurat in special la 400 m plat si garduri). Merg exclusiv pentru a ma mentine in forma si alerg incet. Cred ca ma intrec si pensionarii", a spus glumind fosta campioana.

De cand a abandonat sportul de performanta, Ionela Tarlea savureaza vacanta. "Nu ma gandesc la concediu pentru ca sunt in concediu prelungit de atatea saptamani. Ma simt excelent asa cum sunt acum. Adica, dupa 20 de ani, ma odihnesc pur si simplu. Momentan nici nu doresc sa plec din tara, nici macar pentru vacanta. Mi-au ajuns atatia ani de cantonamente si competitii in toata lumea. Poate o sa plec la mare, dar la noi. Mie imi place plaja de la Constanta pentru ca este extrem de linistita. La Mamaia e frumos, nu zic nu, dar e o nebunie acolo si eu urasc aglomeratia", a precizat vicecampioana olimpica de la Atena.

Asteapta un post la Interne
Componenta a clubului Dinamo, Ionela Tarlea a fost trecuta in profesional, dar inca nu exista nici un post liber pentru a fi incadrata. Fosta atleta nu stie deocamdata decat ca i-ar placea sa ramana in preajma sportivilor, dar nu ca antrenoare. "Nu stiu ce o sa fac de acum inainte, dar stiu ca, cel putin deocamdata, nici nu ma gandesc sa devin antrenoare. Nu-mi place, nici nu ma gandesc la antrenorat. Nu exclud insa total aceasta varianta, pentru ca nu stii niciodata ce-ti rezerva viata. Mi-ar placea totusi sa raman in preajma sportivilor",  a marturist Ionela, care si-a depus dosarul pentru renta viagera pe care o va primi din ianuarie 2010.

Dupa 20 de ani, la Mondiale, ca "pensionara"
In premiera dupa o activitate sportiva de peste 20 de ani, Ionela Tarlea va merge la editia din acest an a Campionatelor Mondiale de atletism de la Berlin ca simplu spectator. "E un pic ciudat sa mergi la Mondiale doar ca spectator, dupa ce atatia ani participarea la aceasta competitie, in afara de jocurile olimpice, a insemnat provocarea cea mai importanta. Acum voi fi complet detasata si o spectatoare adevarata, ca miile de oameni care vor fi prezenti pe stadionul din Berlin", a spus Ionela Tarlea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă