14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialEchipele de pe litoral au intrat in zodia transferurilor

Echipele de pe litoral au intrat in zodia transferurilor

» Echipele constantene sunt in plina campanie de transferari, fiecare din ele incercand sa se intareasca pentru sezonul viitor.

» Capitolul plecari este cel mai incarcat, dar jucatorii sau jucatoarele ce sosesc la Constanta sunt de o valoare certa.

Constanta are sase echipe care conteaza. Dintre acestea, doar una joaca in esalonul secund, iar patru se lupta sau chiar au cucerit titlul de campioane. Daca rugby-ul mai are de jucat pentru a cuceri titlul, HCM si CVM Tomis s-au incununat campioane, iar CS Volei 2004 Tomis s-a clasat pe locul doi, pozitie ce ii da dreptul sa participe in sezonul viitor al competitiilor continentale. Formatia de handbal feminin CS Tomis nu a prins Europa, dar este hotarata ca sezonul viitor sa nu mai greseasca si sa obtina o noua performanta notabila. Cele care atrag cel mai mult atentia sunt echipele campioane, totodata cele care vor evolua in competitiile internationale. Orasul de la malul marii are trei reprezentante in cupele europene, doar Bucurestiul aliniindu-se la start cu mai multe echipe.
Cele mai multe mutari vor avea loc in tabara echipei Club Volei Municipal Tomis. Conducerea a anuntat ca va renunta la numai putin de opt jucatori. Miklos Toronyai, Laurentiu Lica, Arvydas Miseikis, Steve Brinkman, Teodor Milotin, Ashlei de Menezes Tanios Nemer, Daivison Ferreira Da Silva "Dede" si Valentin Pereu nu vor mai face parte din lotul constantean pentru sezonul viitor. Acestia vor fi inlocuiti, iar echipa nu va fi mai slaba decat anul trecut. Primul nou sosit la CVM este un jucator cubanez care are un palmares de invidiat si o experienta superioara fata de jucatorii ce au evoluat pana acum la Constanta. Ihosvany Hernandez Rivera va face parte din lotul echipei de pe litoral.
 
International columbian
Primul care a sosit la CVM este un jucator ce a participat cu nationala Columbiei la campionate mondiale si la Olimpiada. Reprezentant al unei tari in care voleiul este aproape o religie, Ihosvany Hernandez Rivera a evoluat si la echipe de prestigiu de pe batranul continent. Acesta a jucat in cea mai puternica intrecere din Europa, campionatul italian, unde a castigat atat campionatul, cat si cupa. De asemenea, columbianul este castigator al Cupei CEV, competitie in care va evolua cu CVM si in acest sezon. Acesta joaca pe postul de centru, are 2,06 metri inaltime si va implini pe 6 august 37 de ani.
 
HCM, in plina campanie
Cealalta echipa campioana a Constantei, HCM, este si ea in plina campanie de achizitii. Desi nu se vorbeste momentan decat de capitolul plecari, oficialii echipei de pe litoral au dat asigurari ca lotul constantean va fi mai valoros pentru participarea in viitoarea editie a Ligii Campionilor. "Suntem in tratative cu mai multi jucatori pe care ii dorim la Constanta, jucatori de valoare care ne vor permite sa speram la indeplinirea obiectivelor, un nou event in Romania si trecerea in premiera de grupele Ligii Campionilor", a declarat directorul executiv al HCM-ului, Nurhan Ali. La capitolul plecari, campioana Romaniei la handbal masculin va ramane fara jucatorii Mirko Popovic, Uros Vukovic, Gicu Tasca, Paul Nemenco si Gabriel Borodi, ale caror contracte nu vor mai fi prelungite. De asemenea, Bogdan soldanescu a declarat ca nu mai vrea sa continue la Constanta si este in tratative cu Bucovina Suceava. Nici Rudi Stanescu nu are mari sanse de a mai evolua la HCM, acesta avand oferte din Germania.

» Jucatoare de valoare la CSV
Echipa feminina de volei ce va reprezenta Constanta in Europa, CS Volei 2004, a reusit si ea un transfer de marca. Conducerea clubului de pe litoral a reusit sa o inregimenteze pe croata Katarina Barun de la CSU Metal Galati. In varsta de 25 de ani si cu o inaltime de 1,94 metri, croata este castigatoarea Ligii Campionilor in vremea ce evolua pentru italiencele de la Volley Bergamo si este si jucatoare de baza in nationala Croatiei.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă