16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial"Internationale" romano-moldovene la atletism

„Internationale” romano-moldovene la atletism

» Federatia de atletism nu a putut asigura transportul invitatilor de peste hotare.

Vedetele vor fi Grasu, Melinte, Perie si Vasilache cea de-a 54-a editie a Campionatelor Internationale de Atletism ale Romaniei, competitie care a inceput aseara pe Stadionul Dinamo din Capitala si se va incheia maine, este mai mult o intrecere nationala. Din cauza ca forul nostru de specialitate nu a putut asigura transportul invitatilor de peste hotare, la concursul de la Bucuresti nu au mai venit decat moldovenii. Din pacate, nici la capitolul vedete autohtone participante nu stam prea bine, pe de-o parte pentru ca numarul acestora s-a diminuat simtitor, iar pe de alta, ca exista multe accidentari. De pilda, Marian Oprea, cel mai titrat atlet roman in activitate, va privi din tribune competitia deoarece nu s-a refacut dupa operatia la genunchi suferita la sfarsitul lui 2008. De altfel, Oprea va rata tot sezonul competitional din acest an, obiectivul lui fiind  sa participe la intrecerile de anul viitor.

Bruma de notorietate a competitiei va fi oferita de participarea multiplei medaliate europeane si mondiale la aruncarea discului Nicoleta Grasu, de duelul dintre fosta detinatoare a recordului mondial la aruncarea ciocanului Mihaela Melinte si tanara de numai 18 ani Bianca Perie, ori de prezenta in concurs a medaliatului cu bronz mondial la saritura in inaltime stefan Vasilache.
In dorinta de a-i stimula pe participanti, FRA va acorda premii, cea mai buna performanta stabilita in cadrul concursului fiind recompensata cu 1.000 de euro, iar cele mai bune trei rezultate cu cate 500, 300, respectiv 200 de euro. In premiera, a fost infiintat Trofeul Campionatelor ce se va acorda sportivului care va obtine de trei ori (nu neaparat consecutiv) cea mai buna performanta a intrecerilor, castigatorul urmand a primi si 5.000 de euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă