14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialUmilinta totala pentru Farul

Umilinta totala pentru Farul

» Echipa de pe litoral a iesit din scena Ligii I cu o infrangere catastrofala, 0-6 cu CS Otopeni.

» Farul retrogradeaza astfel, dupa opt sezoane petrecute in prima liga.

S-a tras cortina peste un nou sezon al Ligii I. Asa cum multi se asteptau, echipa de pe litoral a luat drumul esalonului inferior dupa un sezon execrabil. Ca totul sa fie "ca la carte", marinarii au fost umiliti in ultimul meci de o echipa care era retrogradata de mult, CS Otopeni. Farul a pierdut cu un incredibil 0-6 si si-a luat adio de la primul esalon in cel mai urat mod cu putinta. Farul mai avea motive sa spere inaintea ultimei runde a sezonului, dar depindea de alte rezultate si, mai ales, de un succes in fata celor de la CS Otopeni. Punctele de la TAS sau retrogradarea Argesului puteau mentine echipa de pe litoral in prima divizie doar in cazul in carea aceasta se impunea in ultima etapa. Insa scorul inregistrat in ultimul joc al campionatului nu lasa loc de comentarii. Dupa doua sezoane in care s-a chinuit efectiv sa ramana in prima liga (locurile 13 si 14 in precedentele sezoane), gruparea constanteana a primit ceea ce merita.

 

La finele sezonului 2008/2009 consemnam asadar o noua retrogradare a Farului, lucru ce s-a mai intamplat in urma cu opt sezoane. Atunci, echipa de pe litoral a reusit sa revina in prima liga dupa doar un sezon petrecut in Divizia B. Petre Grigoras a reusit atunci sa construiasca o echipa al carei varf de forma s-a inregistrat in sezonul 2004/2005 cand echipa de pe litoral termina pe locul cinci si ajungea intr-o finala de Cupa UEFA Intertoto, unde pierdea intr-o dubla mansa cu celebra grupare franceza AJ Auxerre. De atunci multe s-au schimbat, Grigoras a plecat, lotul a fost remaniat, iar Farul ajunge din nou sa joace in esalonul inferior.

» Bosanceanu nu mai da bani
Presedintele demisionar al gruparii constantene, Gheorghe Bosanceanu, anunta inaintea ultimelor etape ca nu va mai finanta echipa in caz ca aceasta va retrograda sau nu, fara a avea si un suport consistent din partea autoritatilor locale. Bosanceanu vrea ca nu numai el sa dea bani la echipa pentru ca nu are nimic de castigat, iar in situatia crizei financiare existente nu mai este dispus sa ofere cea mai mare parte a banilor.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă