14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialFarul termina campionatul in corzi

Farul termina campionatul in corzi

» Constantenii joaca azi cu CS Otopeni si au nevoie neaparata de victorie pentru a mai spera la evitarea retrogradarii.

» Chiar si cu cele trei puncte, echipa de pe litoral nu este sigura ca va ramane in Liga I.

Astazi se disputa ultima runda a sezonului 2008/ 2009 din Liga I. Pentru constanteni, aceasta ultima etapa reprezinta prilejul de a-si lua adio de la primul esalon. FC Farul este pe locul 16 in clasament la 6 puncte de selvarea matematica pe teren si la trei de salvarea prin metode administrative. Echipa de pe litoral intalneste in aceasta ultima runda o formatie deja retrogradata, CS Otopeni, dar o echipa care incearca sa isi faca baremul pentru divizia secunda, astfel ca meciul nu este deloc unul usor pentru marinari. Mai mult, tehnicianul echipei constantene, Cristian Camui, are doua absente de marca ce cu siguranta vor afecta jocul. Florin Patrascu si Cosmin Bacila sunt suspendati si lipsa lor va crea probleme atat in linia defensiva, cat si in cea mediana. Daca  pentru Patrascu exista un inlocuitor oarecum bun, slovenul Jan Pahor, lipsa lui Bacila destabilizeaza intreaga linie de mijloc. Camui are doua variante, dar nu din cele mai bune.

 

Matei sau Fatai vor lua locul lui Cosmin, insa nici unul dintre ei nu are experienta necesara pentru a suplini absenta mijlocasului titular, mai ales intr-o partida cu o miza atat de importanta. Meciul dintre CS Otopeni si FC Farul incepe la ora 20.00, atunci cand sunt programate toate partidele etapei. O victorie a echipei de pe litoral coroborata cu o infrangere a celor de la Gaz Metan Medias in partida cu CFR Cluj va urca gruparea constanteana pe locul 15, pozitie ce poate aduce salvarea doar in cazul in care FC Arges ar fi retrogradata in urma scandalului "Coruptie in fotbal", in care este implicat patronul pitestenilor, Cornel Penescu.

» Salvarea poate veni de la TAS
 Calculele prin care Farul poate evolua si sezonul urmator in primul esalon fotbalistic al tarii sunt multe. Acestea depind insa in mare masura de decizii administrative si nu numai de rezultatele de pe teren. Farul asteapta o decizie favorabila din partea Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv in "Cazul nocturna". Trei puncte primite de acolo, dublate cu o infrangere cat se poate de probabila a iesenilor in meciul cu Rapid pot mentine formatia de la malul marii in prima liga. Decizia trebuia anuntata pe cinci ale acestei luni, dar oficialii constanteni au cerut amanarea pentru 11 iunie, motivul fiind acela ca se tem de jocurile de culise.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă