14 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialConstanta, talisman pentru voleiul

Constanta, talisman pentru voleiul

» Echipele de volei ale Romaniei au reusit sa isi adjudece partidele disputate sambata in Sala Sporturilor din Constanta.
»Fetele au trecut fara emotii de Marea Britanie, in timp ce baietii au reusit surpriza intrecand puternica reprezentativa a Germaniei.

In acest week-end au avut loc meciurile echipelor nationale de volei, masculin si feminin, in cadrul Ligii Europei. Jocurile s-au disputat in Sala Sporturilor din Cons-tanta. Fetele antrenate de Paul Bogdan au jucat a treia dubla din cadrul grupei, intalnind reprezentativa modesta a Marii Britanii. Fara pic de traditie in volei, insularele nu au avut nici o sansa in fata tricolorelor. Constantencele au invins cu scorul de 3-0, pe seturi, la 21, 17 si 11, si astfel se mentin in lupta pentru turneul final programat la in Turcia. Romancele sunt in lupta directa pentru calificare cu Turcia si Franta, echipe care in aceasta runda s-au infruntat in meci direct.

Daca fetele au trecut de Marea Britanie fara emotii, baietii au avut nevoie de doua ore si jumatate pentru a se impune in fata mult mai puternicei echipe a Germaniei. Trecut pe banca Romaniei, Stelian Moculescu si-a intalnit fostii elevi, germanii pe care i-a dus din nou in lumea buna a voleiului mondial, Germania fiind acum o prezenta constanta la Mondiale, Europene si Olimpiade. Chiar daca Romania nu are un palmares recent asemanator cu cel al nemtilor, sambata, in Sala Sporturilor, aceasta a avut castig de cauza. Tricolorii au reusit sa se impuna in primul act al partidei si inca destul de categoric, scor 25-15. Germanii au revenit imediat reusind sa isi adjudece partialele doi si trei (25-22 si 27-25) si astfel au preluat avantajul pe tabela. Au urmat doua seturi in care Began si compania s-au impus si astfel tricolorii si-au trecut in palmares prima victorie in competitia organizata de Forul European de Volei.

» Vor la mondiale
Jocurile pe care Romania le disputa in cadrul Ligii Europei nu sunt altceva decat niste partide de pregatire pentru ultimul asalt in vederea calificarii la Campionatul Mondial din 2010. De la sosirea pe banca tehnica a lui Stelian Mculescu, Romania nu a pierdut decat un joc si progresul in joc este cat se poate de vizibil. Romania, cu trei constanteni in componenta, Began, Voinea si Lica, asteapta cu nerabdare ultimul turneu de calificare la CM. In Serbia, tricolorii se vor lupta pentru un loc la turneul final cu Spania, Estonia si tara gazda, primele doua echipe clasate urmand a obtine biletele pentru Mondial.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă