20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialIn sectorul 1, ridicarea masinii costa 700 lei

In sectorul 1, ridicarea masinii costa 700 lei

»  Taxele percepute in sectorul 1 pentru soferii care vor sa-si recupereze autovehiculele sunt cele mai mari din tot Bucurestiu l.

»  Primaria Sectorului 1 incaseaza 20% din sumele platite de cetateni, spre deosebire de celelalte primarii care nu iau nimic.

»  La taxele impuse de edili se adauga si amenda perceputa de politie pentru parcare neregulamentara.

Soferii care isi parcheaza neregulamentar autovehiculele in sectorul 1 se pot trezi cu ele ridicate incepand de astazi. "Hingherii" de masini au ordin sa preia mai intai autoturismele stationate pe trecerile de pietoni, pe spatiile verzi si cele parcate in dreptul intrarilor in unitatile de invatamant sau pe trotuar. In cazul acestora din urma, vor fi ridicate masinile ai caror soferi nu au asigurat un spatiu de cel putin un metru pentru circulatia pietonala. Nu vor scapa nici autovehiculele care ocupa abuziv locurile de parcare inchiriate unor persoane fizice sau juridice de catre Administratia Domeniului Public Sector 1.

Cine preia autovehiculele?
Masinile parcate neregulamentar pe domeniul public vor fi ridicate de angajatii firmei SC CFR Transauto SA, cu ajutorul Politiei Comunitare Sector 1 si a Brigazii de Politie Rutiera. "Mult timp am sustinut ca nu-i poti cere omului sa parcheze regulamentar decat daca ii asiguri si numarul necesar de locuri de parcare. De aceea, in sectorul 1 nu s-au ridicat masini pana acum", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.  In ultima perioada, in sectorul 1 au fost amenajate 20.000 de locuri de parcare pe strazile secundare, dupa introducerea sensurilor unice, si alte 4.000 in parcarile de resedinta.

Taxele si amenzile
Cei care vor ramane fara masini trebuie sa stie ca vor avea de platit o amenda la politie pentru parcare neregulamentara.
"In cazul stationarii neregulamentare, se acorda 4-5 puncte de penalizare si se achita 240-300 de lei, cu posibilitarea platii unei sume de 120 de lei in termen de doua zile lucratoare", a declarat comisarul-sef Constantin Stroescu, de la Brigada de Politie Rutiera. La amenda perceputa de politie se adauga taxele pe care le incaseaza firma care se ocupa de ridicarea, transportul si depozitarea masinilor. Valoarea totala a acestora este de 700 de lei, cea mai mare comparativ cu celelalte sectoare. In sectorul 2, soferii au de achitat 440 lei plus TVA, in sectorul 3 – 550 de lei, iar in sectorul 6 – 500 de lei. Suma mai mare din sectorul 1 se poate explica prin faptul ca firma care ridica masinile varsa 20% din incasari la bugetul local, lucru care nu se intampla si in cazul celorlalte societati de la alte sectoare.

Activitate permanenta
Ridicarea, transportul si depozitarea autovehiculelor se vor desfasura zilnic, cu program non-stop, fata de celelalte sectoare unde e un program mai scurt. Conducatorii auto isi vor putea recupera autovehiculele ridicate de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 22.00 si sambata,  intre orele 8.00 si 14.00, de pe Aleea Matelotilor nr. 31-43. Masinile nerevendicate de proprietari in termen de 30 de zile de la ridicare vor fi declarate abandonate si ulterior valorificate. In perioada 30 aprilie-14 mai, reprezentanti ai Politiei Comunitare si ai Politiei Rutiere au impartit pliante cu informatii despre aceste masuri in toate zonele din sectorul 1. Cetatenii au fost avertizati ca, incepand cu 15 mai a.c., le vor fi ridicate masinile parcate neregulamentar in sectorul 1.

Cele mai citite

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă