20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialRepetitie pentru finala Cupei

Repetitie pentru finala Cupei

» Derby-ul etapei a 29-a se disputa in aceasta seara la Cluj, unde, de la ora 21.00, campioana CFR va primi vizita celor de la FC Timisoara. Partida se anunta a fi foarte disputata, ambele echipe, care se vor intalni si in finala Cupei Romaniei, avand obligatoriu nevoie de victorie.

Ardelenii, dupa ce au pierdut cu dinamo, nu-si permit sa piarda inca 3 puncte in lupta pentru un loc de Europa League, in timp ce banatenii trebuie sa se intoarca invingatori de la Cluj, pentru a continua cu sanse reale cursa de umarire a liderului Dinamo. "Urmeaza doua etape foarte importante pentru clasament. Ne-am corectat greselile din meciul cu Farul. Lupta pentru titlu este inca deschisa. Mai ales ca, in ultimele etape, formatiile care suntem in fruntea clasamentului jucam meciurile directe", a spus Balint.
Timisorenii se simt excelent pe terenul adversarului din aceasta seara. In actualul sezon, banatenii au disputat trei dintre cele patru jocuri din Cupa Romaniei pe Stadionul "Dr. Constantin Radulescu" din Cluj, castigandu-le pe toate (1-0 cu CFR II in saisprezecimi, 2-0 cu Gloria Bistrita in sferturi si 4-1 cu Dinamo in semifinale).

Pentru partida cu FC Timisoara, tehnicianul campioanei, Antonio ConceiIão, nu-l va putea folosi pe Yssouf Kone, suspendat o etapa in urma cartonasului rosu primit in meciul cu Dinamo. Antrenorul portughez continua sa-l tina in afara lotului pe Dubarbier, anuntand ca jucatorul este inca accidentat. De partea cealalta, vestile cu privire la situatia medicala sunt ceva mai bune. Fratii Karamyan au fost convocati de catre Gabi Balint pentru jocul de la Cluj, Artiom avand mari sanse sa fie titular.
Tot astazi, dar de la ora 17.00, Rapid, cu Viorel Hizo la conducerea tehnica, va intalni pe teren propriu pe CS Otopeni. "Dulaul" are misiunea de a redresa echipa si de a o duce in Europa League. Primul test pare a fi destul de dificil, tinand cont ca noul consilier tehnic are la dispozitie un lot decimat.

 

Eilton Andrade si Bozovic au plecat din tara, la fel a facut si Djalovic, care s-a dus in Croatia sa-si rezolve problemele legate de viza, in timp ce Mardare, Cesinha, Grigore si Dobroiu sunt accidentati. Cei apti vor trebui sa spele rusinea de la Medias, unde giulestenii au fost invinsi cu 0-1 de catre Gaz Metan Medias.
Astazi mai sunt programate alte doua partide din etapa a 29-a a Ligii. La Iasi, de la ora 15.00, Politehnica va intalni pe FC Arges, iar la Vaslui, de la ora 18.00, echipa pregatita de catre Viorel Moldovan va primi vizita formatiei Pandurii Tg. Jiu. Gorjenii nu-l vor avea pe banca pe Sorin Cartu, suspendat o etapa pentru conflictul verbal pe care l-a avut cu Mircea Bornescu la finalul meciului Pandurii-Craiova.

» Partida CFR Cluj-FC Timisoara este cea de-a doua dintr-un numar de 14 jocuri din finalul campionatului, care sunt conduse de arbitri din strainatate. La meciul din aceasta seara a fost delegata o brigada din Slovacia, care il va avea la centru pe Pavel Olsiak (37 de ani), ajutat la cele doua linii de catre Milan Palusak (39 de ani) si Patrik Hrcka (36 de ani).

Cele mai citite

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă