20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDinamo ramane lider

Dinamo ramane lider

» Derby-ul etapei a 28-a a Ligii I dintre Dinamo si CFR Cluj s-a incheiat cu victoria "cainilor", scor 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Ionel Danciulescu in minutul 44. In urma acestui rezultat, alb-rosii raman in fruntea clasamentului, la doua puncte in fata Unirii Urziceni si la trei in fata celor de la FC Timisoara.

Dinamo a platit destul de scump cele trei puncte castigate in fata campioanei. Fundasii Blay si Moti au parasit terenul in mai putin de 30 de minute de joc din cauza unor accidentari care ii fac indisponibili pentru meciurile cu Otelul si Steaua. In aceeasi situatie se afla si Gabi Tamas, doar ca el va lipsi atat la Galati, cat si la derby-ul cu ros-albastrii, din cauza cartonasului rosu primit in urma unei altercatii cu Yssouf Kone. "Avem multi accidentati si ne asteapta meciuri grele. Papa Malik este deja indisponibil. Moti si Blay vor face un RMN sa vedem in ce situatie sunt. Este foarte important pentru noi meciul de la Galati. Apoi avem si cu Steaua. La Galati nu vor juca nici Bostina si nici Tamas. Trebuie sa vedem ce e si cu Dolha. Mi-e tare frica sa nu aiba ruptura", a spus presedintele executiv al dinamovistilor, Cristi Borcea.

Incertitudinea planeaza si asupra portarului Emilian Dolha (foto), care mai mult ca sigur va fi menajat de Mircea Rednic in jocul cu Otelul, locul sau urmand a fi luat de Florin Matache. Dolha a acuzat dureri la coapsa dreapta dupa meciul cu Farul din etapa precedenta, titularizarea lui in meciul cu CFR Cluj fiind pusa sub semnul intrebarii. Pana la urma, rezerva lui Lobont a intrat in partida cu campioana, insa in minutul 68 durerile au reaparut. Cu toate acestea, el a continuat sa apere, salvandu-si coechipierii la multe faze periculoase. In cazul in care accidentarea lui Dolha se dovedeste a fi mult mai grava, Dinamo va avea la dispozitie un singur portar pentru finalul sezonului: Florin Matache. "Parca eram un pluton din Vietnam.

 

Am cazut, ne-am ridicat si am jucat in continuare. Important este ca am castigat si ca suntem pe primul loc. Nu stiu cat de grava e accidentarea. Urmeaza sa fac niste analize si abia apoi voi afla daca voi juca sau nu cu Steaua", a precizat Dolha.
Cu toate ca derby-ul cu CFR Cluj a decimat practic echipa, Mircea Rednic nu pare foarte ingrijorat, tehnicianul fiind sigur ca Moti va fi apt pentru partida cu Otelul Galati, iar jucatorii care ii vor inlocui pe cei indisponibili se vor ridica la nivelul asteptarilor. "Am obtinut o victorie importanta in fata unei echipe solide, care ne-a pus mari probleme in repriza secunda. Au rezultat cateva accidentari, dar important este ca am terminat cu bine acest meci. Accidentarea lui Moti nu este atat de grava. Sunt sigur ca va fi pe teren in meciul cu Otelul. Nu-mi convine ca Tamas a luat cartonas rosu. Putea sa evite acest lucru", a spus Rednic.

» Comisia Centrala a Arbitrilor a decis ca, in finalul sezonului, meciurile importante, cu implicatii in varful clasamentului, sa fie conduse de arbitri straini. Derby-ul a deschis seria de 14 jocuri la care nu vor fi prezenti cavaleri ai fluierului autohtoni. Partida Dinamo-CFR Cluj a fost condusa de o brigada din Israel, care l-a avut la centru pe Asaf Keinan. Pentru partida CFR Cluj-FC Timisoara, din etapa urmatoare, se poarta discutii cu o brigada din Slovacia.

Cele mai citite

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...
Ultima oră
Pe aceeași temă