18.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒCulturฤƒProiectul โ€TimiลŸoara 2021 - Capitalฤƒ Culturalฤƒ Europeanฤƒโ€ ar putea fi gestionat de...

Proiectul โ€TimiลŸoara 2021 – Capitalฤƒ Culturalฤƒ Europeanฤƒโ€ ar putea fi gestionat de municipalitate

”Formula juridicฤƒ pe care noi, Primฤƒria TimiลŸoara, o considerฤƒm cea mai potrivitฤƒ sฤƒ gestioneze implementarea proiectului «TimiลŸoara – Capitalฤƒ Culturalฤƒ Europeanฤƒ» este o structurฤƒ a administraลฃiei publice a oraลŸului, cu personalitate juridicฤƒ, similarฤƒ, sub aspectul legislaลฃiei ce-i stฤƒ la bazฤƒ, Casei de Culturฤƒ a Municipiului, structurฤƒ care se va numi «Centrul de Proiecte Culturale ลŸi Administrare a MoลŸtenirii Capitalei Culturale Europene». Intenลฃionฤƒm sฤƒ înfiinลฃฤƒm aceastฤƒ structurฤƒ în ลŸedinลฃa de Consiliu Local de marลฃi, 07.07.2020. Menลฃionฤƒm cฤƒ, presupunând, prin absurd, cฤƒ aceastฤƒ formulฤƒ nu va fi agreatฤƒ de Comisia Europeanฤƒ – deลŸi semnalele neoficiale primite pânฤƒ la aceastฤƒ orฤƒ sunt încurajatoare-, existฤƒ variante alternative, unele constituite deja în precedente”, a scris Robu.

Robu a anunลฃat cฤƒ pentru proiectul TimiลŸoara Capitalฤƒ Culturalฤƒ Europeanฤƒ va fi alocatฤƒ suma de 3 milioane de lei chiar în ลŸedinลฃa CLT de marลฃi.

”Pânฤƒ când noua structurฤƒ va fi operaลฃionalฤƒ, implementarea proiectelor culturale angajate prin dosarul de candidaturฤƒ se va face prin Casa de Culturฤƒ a Municipiului. În acest sens, pentru a se câลŸtiga timp, în ลŸedinลฃa de Consiliu Local de marลฃi, se va decide, pe de o parte, alocarea unei sume duble faลฃฤƒ de cea de anul trecut –3 milioane lei, în loc de 1.5 milioane lei- pentru finanลฃarea nerambursabilฤƒ de proiecte culturale reprezentând angajamente din dosarul de candidaturฤƒ sau consonante cu acestea. Perioada de depunere a cererilor de finanลฃare va fi 27.07.2020 – 31.07.2020, pânฤƒ în 27.07.2020 fiind lฤƒsat timp de studiu al dosarului de candidaturฤƒ ลŸi elaborare a cererilor de finanลฃare”, a mai scris Robu.

Potrivit edilului municipiului TimiลŸoara, jurizarea cererilor de finanลฃare va fi fฤƒcutฤƒ de doi experลฃi europeni din domeniu.

”Jurizarea cererilor de finanลฃare referite la punctul 2 va fi fฤƒcutฤƒ de o comisie din care subsemnatul voi propune sฤƒ facฤƒ parte cele douฤƒ personalitฤƒลฃi europene deja cu implicare la momentul curent în proiectul ”TimiลŸoara –Capitalฤƒ Culturalฤƒ Europeanฤƒ”, Ulrich Fuchs –director de program Marseille 2013 ลŸi Linz 2009- ลŸi Martin Heller –director artistic Linz 2009-, directorii instituลฃiilor culturale emblematice ale oraลŸului –Teatrul Naลฃional, Opera Românฤƒ, Filarmonica Banatul, Teatrul German, Teatrul Maghiar sau reprezentanลฃi desemnaลฃi de ei, 3 personalitฤƒลฃi culturale locale ลŸi câte un reprezentant al Consiliului Local, Consiliului Judeลฃean ลŸi Ministerului Culturii”, a menลฃionat Robu.

Primarul municipiului TimiลŸoara, Nicolae Robu, a anunลฃat, joi, cฤƒ Primฤƒria TimiลŸoara îลŸi va asuma proiectul Capitalฤƒ Culturalฤƒ Europeanฤƒ, în urma ”numeroaselor scandaluri interne interminabile” care au fฤƒcut Asociaลฃia TimiลŸoara 2021 ”total ineficientฤƒ ลŸi au decredibilizat-o în ochii comunitฤƒลฃii”.

Cele mai citite

Testamentul actorului Alain Delon a fost transmis celor trei copii

La aproape o lunฤƒ de la decesul lui Alain Delon, testamentul actorului a fost transmis celor trei copii ai sฤƒi, care nu aveau o...

Angajat al unui spital, prins รฎn timp ce fura mรขncarea bolnavilor

Un angajat al Spitalului Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Tรขrgu Jiu a fost depistat รฎn timp ce fura mรขncare de la cantina unitฤƒศ›ii medicale. Mรขncarea era...

Adolescentฤƒ spulberatฤƒ de un camion. Impactul a fost fatal

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani din Buzฤƒu a fost lovitฤƒ mortal de un camion รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ traverseze un drum judeศ›ean printr-un...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ