19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialInchideri pe minus, dupa o sedinta pozitiva

Inchideri pe minus, dupa o sedinta pozitiva

Bursa a incheiat sedinta de ieri cu scaderi moderate la nivelul tuturor indicilor, desi in cea mai mare parte a timpului de tranzctionare indicii s-au situat in teritoriul pozitiv.
Valoarea tranzactionata s-a cifrat la 6,5 milioane euro, din care 5,4 milioane euro pe actiuni, iar restul pe obligatiuni.
Nivelul lichiditatii poate fi considerat unul destul de bun, in conditiile in care din piata au lipsit multi dintre investitorii straini din tari de rit catolic, care au sarbatorit Pastele.
Clasamentul lichiditatii a fost dominat categoric de titlurile financiar-bancare, care au generat 82% din volumul total al  tranzactiilor cu actiuni, respectiv 18 milioane lei (4,4 milioane euro).
SIF-urile au avut o inchidere mixta, indicele BET-FI coborand pe final cu 0,61%. Actiunile SIF Oltenia au stagnat la 0,78 lei/actiune si au atras cel mai mare rulaj din piata, de 5,2 milioane lei. Titlurile SIF Moldova, SIF Transilvania si SIF Muntenia au pierdut 3,08%, 2,31%, respectiv 0,8% din valoare. Singurele dintre SIF-uri care au inchis pe plus au fost actiunile SIF Banat-Crisana, cu 2,37% mai sus. In sectorul bancar, actiunile BRD au pierdut 2,1%, pe a doua lichiditate din piata, de 3,9 milioane lei, iar titlurile Banca Transilvania au coborat cu 3,33%.
Actiunile Bancii Carpatica au crescut pentru a treia sedinta consecutiv cu maximum permis de 15%, atingand cotatia de 0,136 lei/actiune.
Actiunile Compa Sibiu au incheiat cu o crestere de 11%, dupa ce in trei sedinte precedente au crescut cu 15% zilnic.
Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a inregistrat cea mai mare scadere, cu 1,57%, in vreme ce piata a coborat cu 0,61% (BET-C).
Pe segmentul Rasdaq s-au tranzactionat doar 104.000 euro, dupa euforia de saptamana trecuta, cand numai actiunile Automobile Craiova au generat tranzactii de 19,4 milioane euro.

Cele mai citite

Guvernul dă undă verde noilor reglementări pentru emitenții de instrumente financiare

Noul cadru legislativ oferă protecție și încredere investitorilor și facilitează accesul la capital pentru companii Proiectul a fost elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară și...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...

Menține igiena și siguranța cu săpunuri și dezinfectanți de top de la Sanito.ro

În contextul actual, asigurarea unei igiene riguroase este mai importantă ca niciodată. De la birouri și spații comerciale, până la utilizarea acasă, produsele Sanito.ro...
Ultima oră
Pe aceeași temă