14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMisiune imposibila pentru Bistrita

Misiune imposibila pentru Bistrita

» Ardelenii vor merge in Ghencea cu un gol marcat si sapte primite in acest retur, dar si cu tensiuni in cadrul conducerii.

In ultimele doua sezoane, Gloria Bistrita a tremurat mai tare decat oricand in cei 19 ani de cand se afla in prima liga. In campionatul trecut, formatia pregatita de Ioan Ovidiu Sabau a evitat in ultimele etape retrogradarea, iar acest sezon nu pare prea diferit de precedentul. Gloria este despartita de un loc care duce in a doua liga doar de golaveraj, insa, are mari sanse ca dupa etapa din acest week-end, in care o va intalni pe Steaua Bucuresti, sa cada sub linie. Din pacate pentru "vampirii albastrii", nimic nu pare a fi de partea lor pentru meciul de sambata seara. Pe langa diferenta evidenta de valoare dintre cele doua echipe, bistritenii vin cu un moral zdruncinat serios dupa un parcurs sub asteptari in acest debut de retur. Elevii lui Sabau au reusit sa marcheze un singur gol in patru etape de la reluarea campionatului, si acela in esecul 1-3 cu Rapid Bucuresti, si au fost nevoiti sa scoata de sapte ori mingea din plasa.

 

Chiar daca "Motul" ii are la dispozitie pe Lucian Sanmartean sau Dorel Zaharia, fotbalisti care au la activ meciuri in cupele europene, Gloria a suferit enorm in ofensiva pana acum. Cu toate acestea, Sabau spera ca echipa sa sa joace rolul carului mic si sa dea lovitura acolo unde nu se asteapta prea multa lume. "Acum avem un lot mult mai valoros decat in urma cu cateva sezoane, cand am reusit sa castigam in Ghencea. Suntem foarte increzatori ca putem scoate un rezultat bun cu Steaua, chiar daca nu multa lume ne da sanse.

In orice caz, trebuie sa atacam pentru ca, altfel, nu ai nici o sansa cu ros-albastrii daca nu le pui probleme", a declarat Sabau. Pe de alta parte, ardelenii nu au liniste nici la nivelul conducerii pentru prima oara de cand au reusit promovarea. Vicepresedintele Ioan Horoba a plecat din cauza relatiei tensionate cu Jean Padureanu, pe care l-a "sfatuit" sa aiba grija la oamenii pe care ii are la club. "Ioan Horoba si-a dat demisia. Atat pot sa spun. stiu ca voi cautati scandaluri, insa, mai mult nu scoateti de la mine", a fost singurul comentariu al "Lordului" dupa plecarea lui Horoba.

SPECIAL
Meciul cu Steaua Bucuresti va fi privit mai altfel de catre doi jucatori din lotul Gloriei Bistrita. Dorel Zaharia va reveni a doua oara in Ghencea din postura de adversar, dupa ce a fost indepartat pe usa din dos de la Steaua. In schimb, portarul Ciprian Tatarusanu se va afla pentru prima oara pe teren impotriva bucurestenilor, formatia pentru care a semnat un contract valabil din vara. Pentru a evita suspiciunile, Sabau nu l-a folosit pe acesta in partida tur, insa, acum este decis sa inceapa din primul minut cu Tatarusanu.

Cele mai citite

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...
Ultima oră
Pe aceeași temă