22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialElisabeta Lipa, noul presedinte al CS Dinamo

Elisabeta Lipa, noul presedinte al CS Dinamo

Proaspat aleasa in functia de presedinta a Federatiei Romane de Canotaj, Elisabeta Lipa a fost ieri numita si presedinta al Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti.

Chestorul de politie Elisabeta Lipa, multipla campioana olimpica la canotaj, a fost numita ieri in fruntea CS Dinamo, preluand stafeta de la chestorul Marcel Popescu, care a facut cerere de pensionare. Fosta canotoare, care a ocupat functia de director general adjunct al Directiei Generale Afaceri Europene si Relatii Internationale din Ministerul Administratiei si Internelor, a asteptat mai bine de o jumatate de an sa preia fraiele clubului Dinamo, functia de presedinte fiindu-i promisa inca din vara trecuta de fostul ministru al Administratiei si Internelor Cristian David. Actualul sef al MAI, vicepremierul Dan Nica, a semnat in urma cu zece zile ordinul de pensionare a chestorului Marcel Popescu, presedintele CS Dinamo, si postul a ramas vacant.

 

In acest rastimp s-au vehiculat mai multe nume de potentiali inlocuitori ai lui Marcel Popescu, printre care si cel al vicepresedintelui Mircea Corpaci, dar acesta din urma a fost numit in final doar prim-vicepresedinte al gruparii. Posturile de vicepresedinti vor fi ocupate de Eugen Colita si Pompiliu Bors. Marcel Popescu, care a detinut timp de noua ani functia de presedinte al Clubului Dinamo Bucuresti, este vizat in ancheta privind cazul lui Eugen Preda, fost agent de politie si fost sportiv al clubului Dinamo Brasov, implicat in scandalul de la Plaza Romania, care s-a pensionat la randul sau. Ministrul Administratiei si Internelor a evitat sa comenteze motivele pensionarilor, afirmand ca in cazul celor doi este vorba de optiuni personale.

» La editia de la Sydney, Elisabeta Lipa a devenit prima canotoare din istoria Jocurilor Olimpice care a cucerit sapte medalii, pentru ca la Atena sa devina si cea mai in varsta campioana olimpica in proba de 8±1. Tot atunci, Lipa a egalat recordul lui Steve Redgrave, detinatorul a cinci medalii olimpice de aur, amandoi fiind cei mai titrati campioni din istoria JO. In palmaresul Elisabetei Lipa se regasesc un titlu de campioana mondiala, sapte medalii de argint si trei de bronz obtinute la CM. Pe data de 1 decembrie 2004, Elisabeta Lipa a fost inaintata la gradul profesional de chestor de politie, iar in 2008 a primit "Colanul de Aur" pentru intreaga activitate sportiva, din partea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Fragmente osoase descoperite pe un drum forestier din județul Olt

O serie de fragmente osoase, aparent de origine umană, a fost descoperit pe un drum forestier din județul Olt, în apropierea pârâului Dârjov, sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă