14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialDezamagirea Gigel Bucur

Dezamagirea Gigel Bucur

» Golgheter-ul din tur al Timisoarei nu a mai marcat pentru echipa sa din primul cantonament al iernii, in luna ianuarie.

Pe langa numeroasele cauze care au dus la un inceput ezitant de retur al celor de la FC Timisoara, oficialii banateni mai pot acuza inca un lucru. Cel mai bun marcator din tur al echipei de pe Bega, Gigel Bucur, nu a reusit sa isi treaca numele pe lista oamenilor cu gol in acest debut de retur. Ba mai mult, micutul atacant al Timisoarei a intrat si "in gura" antrenorului Gabi Balint, dupa evolutia dezamagitoare din egalul cu CS Otopeni, 2-2, din ultima etapa. Desi a avut timp sa demonstreze ca cele sapte goluri marcate in turul campionatului nu au fost rodul intamplarii, Bucur s-a zbatut in zadar pe teren. "Problema lui este sa marcheze un gol. Apoi, dupa ce va sparge gheata va fi greu de oprit, pentru ca se va debloca psihic", este convins Balint. "Blocajul psihic" de care ar suferi atacantul care va implini, peste doua saptamani, 29 de ani, dateaza inca din primul cantonament al iernii.

 

Cu un debut exploziv sub comanda noului tehnician, Bucur a marcat de patru ori in cinci meciuri amicale in primul cantonament al Timisoarei din aceasta iarna, in Antalya. Apoi, jucatorul banatenilor nu a reusit nici un gol in stagiul de pregatire din Spania, e drept, insa, nu a jucat in toate partidele din cauza unei mici accidentari, iar in primele patru etape din tur a continuat tendinta. Astfel, miercuri s-au implinit exact doua luni de cand atacantul Timisoarei nu a mai inscris, nici macar intr-un joc amical, desi a evoluat in mai mult de jumatate din meciuri pana acum. Norocul echipei patronate de Marian Iancu a fost cele doua autogoluri de care a beneficiat in primele doua etape si inspiratia costaricanului Winston Parks, cel care si-a salvat colegii de rusine in ultima etapa.

 

Chiar daca Gigel Bucur trece printr-o perioada nefasta, golgheter-ul Timisoarei a ramas in atentia selectionerului Victor Piturca, astfel ca acesta a decis sa-l convoace pe jucator pentru "dubla" cu Serbia si Austria. "Sper ca aceasta convocare ii va prinde bine lui Gigel si ca se va intoarce cu un alt moral de la echipa nationala", a spus Gabi Balint.

Desi are sase atacanti in lot, toti ii dau batai de cap lui Gabi Balint, poate doar cu exceptia lui Parks. Astfel, daca Lukas Magera, Dejan Rusic si Gigel Bucur sunt departe de forma care i-a recomandat pentru un transfer la echipa de pe Bega, Dorin Goga va absenta pana la finalul campionatului. Doar Parks l-a multumit pe Balint in acest retur, in timp ce Artiom Karamyan a facut si meciuri mai bune in trecut. Pe de alta parte, fundasul slovac Milos Brezinsky va reveni pe gazon abia in luna august.

Cele mai citite

Băncile din UE dezvoltă Wero, un sistem de plăți alternativ pentru a reduce dependența de Visa și Mastercard

Cele mai mari bănci din Uniunea Europeană au colaborat în secret timp de mai mulți ani pentru a dezvolta un nou sistem de plăți...

Nicolae Ciucă le-a transmis liderilor liberali din teritoriu să formeze majorități de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liderilor din teritoriu să caute să facă alianțe și majorități cu partidele de dreapta, potrivit unor stenograme de...

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă