12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialParangul devine rivalul Vaii Prahovei

Parangul devine rivalul Vaii Prahovei

» Autoritatile se pregatesc sa transforme zona Vaii Jiului intr-una dintre cele mai importante destinatii de schi din Carpati.

Proiectul tehnic necesar realizarii programului de dezvoltare a domeniului schiabil in statiunea Parang a fost finalizat si receptionat in proportie de 80%, iar autoritatile au decontat deja partea realizata de catre proiectant. Edilii din Petrosani spun ca, pana in luna mai, proiectul tehnic va fi finalizat si in acel moment vor sti exact care va fi traseul telegondolei ce va lega Petrosaniul de statiunea montana, precum si etapele ce trebuie parcurse pentru amenajarea si dezvoltarea partiilor de schi. "Mai trebuie receptionat 20% din proiect, iar in momentul in care va fi gata, vom cunoaste toate detaliile legate de locul unde va fi amplasata telegondola si absolut tot ceea ce este legat de proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil in Parang", a declarat viceprimarul Petrosaniului, Claudiu Cornea.

 

Pana in acest moment, Guvernul a alocat suma necesara achitarii partii deja realizate din proiectul tehnic, in valoare de opt milioane de lei. Proiectul de investitii in turism "Dezvoltarea domeniului schiabil in zona turistica Parang" are scopul de a valorifica resursele turistice pe care le prezinta Muntii Parang, prin dezvoltarea sporturilor de iarna. Proiectul prevede amenajarea unei telegondole intre municipiul Petrosani si Statiunea Parang, precum si a partiilor de schi si a fost estimat la 80 de milioane de euro. La finalul proiectului, zona Vaii Jiului ar urma sa rivalizeze cu statiunile de schi de pe Valea Prahovei si cu cele din Muntii Apuseni, spune autorii initiativei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă