12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialSimota devine din acuzat, acuzator

Simota devine din acuzat, acuzator

» Omul de afaceri a anuntat ca va face plangere penala impotriva anchetatorilor.

» El este nemultumit pentru ca unele probe din dosarul in care este anchetat pentru agresarea unui consilier au ajuns in presa.

Omul de afaceri alin Simota se gandeste sa faca plangere penala impotriva celor care se ocupa de dosarul in care a fost pus sub urmarire penala, dupa ce unele probe au "rasuflat" inainte chiar ca acestea sa-i fie aduse la cunostinta. Dosarul referitor la agresiunea produsa in data de 30 decembrie 2008 asupra consilierului local Paul Gherasim, in care Alin Simota este acuzat de instigare la violenta, se afla in cercetarea Serviciului Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara, sub supravegherea procurorului Ioan Nicodim, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara. Din dosarul de cercetare penala a ajuns la mass-media declaratia unui martor sub acoperire, care il incrimineaza pe patronul echipei Jiul Petrosani. Alin Simota spune acum ca se gandeste sa faca plangere impotriva anchetatorilor, mai ales ca el a fost doar instiintat ca a fost pus sub urmarire penla, fara sa vada probele care il incrimineaza. "Ma gandesc la acesta posibilitate. Ma voi sfatui cu avocatii mei sa vad ce o sa fac", a declarat Simota.

Procurorul de caz, Ioan Nicodim, recunoaste ca nu este normala aceasta scurgere de probe si spune ca declaratia martorului sub acoperire a fost sustrasa de la dosar. "Dosarul are un circuit mult mai larg, mai ales ca avocata celui arestat formuleaza tot felul de cereri. De la noi, va garantez ca nu a plecat nici o proba, dar dosarul este acum la Tribunalul Hunedoara, unde se judeca o cerere de liberare sub control judiciar a persoanei judecate in stare de arest preventiv", a declarat Nicodim, care lasa sa se inteleaga ca de acolo s-ar fi putut sustrage probele.

Patronul echipei Jiul Petrosani, Alin Simota, a fost pus sub urmarire penala de politistii hunedoreni si este acuzat de comiterea infractiunii de instigare la vatamare corporala grava. Simota este urmarit penal in dosarul privind agresarea consilierului local PD-L din Petrosani, Paul Gherasim, care a fost batut cu bestialitate in data de 30 decembrie 2008, in jurul orei 22.00, de patru indivizi cu cagule pe fata. In acest dosar, un barbat este cercetat in stare de arest preventiv, Alin Simota este cercetat pentru instigare si mai exista alti doi suspecti despre care exista indicii ca ar fi participat la agresiune.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă