20.2 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialLa Thalia, legenda merge mai departe

La Thalia, legenda merge mai departe

Nevoia te invata: "La Radu", unul din restaurantele caruia i s-a dus buhul prin targ pentru preturile foarte mici la portii foarte gustoase, din zona Victoriei, nu se mai fumeaza si nici raportul calitate/pret nu mai e asa de bun. Asa am ajuns la Thalia, restaurantul de pe Sevastopol 8. Locul e nou-nout, fiind deschis de cateva luni – e al doilea restaurant Thalia, dupa cel de pe Cuza Voda, prin care firma si-a creat brandul de loc in care se mananca cinstit, deci ieftin si bine. Pe moment insa, nu am facut legatura cu legenda de pe Cuza. M-a inhibat si m-a distrat in acelasi timp aerul corporate al locului – la o masa trei barbati trecuti de 40 de ani jucau absorbiti pe laptopuri Warcraft in retea. In plus restaurantul e intr-o casa veche, cu doua etaje si pe dinauntru arata a pub englezesc, cu mese si scaune de lemn maroniu inchis – aspect contrazis de calcio vecchio crem de pe pereti, de apartament comunist de lux. Pornind de aici, am zis ca e vorba de un restaurant cu preturi mari si portii mici – iar surpriza a fost sa descopar ca lucrurile stau fix pe dos. Un meniu stufos, usor 90’s, "romanesc-italian-international" ascunde nenumarate feluri de mancaruri cu carne (in special pui) ale caror preturi, pentru un fel principal, se invart undeva intre 11 si 20 lei, iar o garnitura 4–5 lei. Berea (ca sa ajungem la ce ne doare) e si ea 5 lei (cea romaneasca) – 6 lei (cea straina). Doar ciorbele, n-am inteles de ce, sunt scumpe: 9 lei ciorba de fasole cu ciolan, 8 lei celelalte. Puiul cu ciuperci in sos de vin (13 lei), cu o garnitura imensa de cartofi prajiti (4 lei) a fost o alegere mai mult decat satisfacatoare – un gust pregnant acid de mustar boabe peste care venea unul pal de curry, fericit combinat cu astringenta vinului. Ciupercile nu erau de la borcan si nici cartofii la punga – un lucru parca tot mai rar in restaurantele bucurestene cu preturi medii. La desert, m-am oprit la un coupe jacques scumput (9 lei), cu vanilie si ananas – servit insa intr-o portie generoasa. La sfarsit, trebuie s-o spun, chelnerul a confundat nota de plata, care a venit dubla, a fost insa o greseala datorata neatentiei.

Cele mai citite

Un accident grav, soldat cu morți și răniți, a blocat Valea Oltului

Un accident grav s-a produs sâmbătă după amiaza pe Valea Oltului. O persoană a murit și altele sunt rănite. Circulația mașinilor este blocată. Potrivit IPJ...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...
Ultima oră
Pe aceeași temă