14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialApararea, punctul forte al CFR-ului

Apararea, punctul forte al CFR-ului

» Dupa ce primit opt goluri in amicale, CFR Cluj este una din cele trei echipe care au ramas cu poarta intacta in acest retur.

Oficialii de la CFR Cluj au promis, la inceputul returului, ca la finalul acestui sezon tot echipa din Gruia va fi campioana Romaniei. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, antrenorul Dusan Uhrin Jr. stie ca cel mai important element este ca echipa sa sa nu primeasca gol, pentru ca, in atac, se vor ivi destule sanse de a marca. Criticati pentru apararea deficitara din partidele amicale ce au precedat reluarea campionatului, clujenii au vrut sa se "pastreze" pentru campionat. Astfel, alb-visinii au castigat doua meciuri din trei in acest debut de retur, fara sa primeasca gol. Doar FC Brasov si Unirea Urziceni se mai pot lauda cu faptul ca au pastrat poarta neatinsa in 2009. E adevarat ca, dintre aceste trei partide, doua au fost jucate impotriva ultimelor clasate in Liga I si doar meciul de vineri, cu Rapid Bucuresti, a reprezentat un prim test pentru acest retur.

 

Spre deosebire de "colegele" de la Brasov si Urziceni, performanta CFR-ului este cu atat mai importanta cu cat pe banca celorlalte doua echipe sunt antrenori cunoscuti pentru tactica defensiva foarte bine pusa la punct. Mai mult, micul record al Clujului vine sub comanda lui Dusan Uhrin Jr, un antrenor cunoscut pentru apetitul sau ofensiv, dupa ce a facut din FC Timisoara, in turul campionatului, echipa cu cel mai bun atac, 32 de goluri. Astfel, nu intamplator, CFR are cea mai buna aparare din prima liga, la egalitate doar cu FC Brasov, de aceasta data, 13 goluri incasate in 20 de etape. Problemele pentru cuplul Uhrin-Jindra, in ceea ce priveste defensiva, ar putea veni, insa, din etapa urmatoare. Campionii vor juca, atat la Craiova cat si in celelalte meciuri ale returului, fara "seful" defensivei, capitanul Ricardo Cadu. Portughezul s-a accidentat in meciul cu Rapid si are sanse mici de a mai evolua intr-un meci oficial in acest sezon.

 Cum Gabi Muresan, cel care era reprofilat mai tot timpul pe postul de fundas in caz de criza, va lipsi si el aproape o luna, Uhrin va avea mari batai de cap in a-i gasi un coleg lui Sousa.

CONVOCARE
Trei jucatori ai CFR-ului au fost convocati la echipele lor nationale pentru partidele din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal, Africa de Sud, 2010. Astfel, Yssouf Kone va evolua pentru Burkina Faso in partida impotriva Guineei, iar Emmanuel Kone va juca in tricoul Coastei de Fildes in compania nationalei statului Malawi. De asemenea, Alvaro Pereira va merge pana in Uruguay, pentru a evolua cu nationala sa in partidele cu Paraguay si Chile. Sarbul Rade Veljovic, cel care nu a debutat, inca, la CFR a fost convocat si el, insa la nationala de tineret a tarii sale.

Cele mai citite

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...

A intrat cu o armă în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin. Bărbatul a fost reținut

Un bărbat a intrat cu pistolul în sediul AUR din Drobeta Turnu Severin, acesta fiind reținut ulterior de polițiști. Individul a pus arma pe...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă