12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCarnavalul aerociudatilor s-a mutat din aer la sol

Carnavalul aerociudatilor s-a mutat din aer la sol

Vremea nefavorabila a incurcat socotelile organizatorilor

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, "Carnavalul aerociudatilor" s-a mutat in acest an din aer pe partie. Doar duminica iubitorii de parapanta au putut sa planeze peste Parang.
Statiunea Parang a fost, in week-end-ul trecut, gazda unei competitii mai putin obisnuite, denumita "Carnavalul aerociudatilor", ajunsa la cea de a opta editie. Iubitorii zborului ccu parapanta au imbracat ciudatele costume pregatite de timp dar, din pacate, doua zile vremea i-a tintuit la sol. Din cauza vantului puternic si a cetii care s-a abatut peste Parang, "aerociudatii" s-au mutat pe pirtiile de schi. "Am dus carnavalul pe partie. Spre seara, cand schiorii nu mai faceau ture, ne-am dus pe partie costumati care mai de care mai ciudat si ne-am dat drumul cu diferite chestii ciudate.

 

A fost amuzant pentru asistenta, dar si pentru noi", a declarat Toma Coconea, unul dintre organizatorii competitiei. Festivalul sau Carnavalul "Aerociudatilor" este versiunea romaneasca a Coupe Icare St Hilaire din Franta, o competitie care are drept unic scop de a starni uimire si hohote de ras turistilor. Astfel, iubitorii parapantei fac acrobatii in aer costumati in cele mai ciudate costume, ceea ce s-a si intamplat duminica, dupa ce vantul s-a potolit, iar ceata s-a ridicat.
La munte, vremea a fost numai buna pentru iubitorii sporturilor de iarna, dupa ce a nins din abundenta. In Parang, zapada depaseste un metu inaltime, iar schiorii au luat cu asalt instalatia de transport inca de la primele ore ale dimientii. "Noi ne-am pus pe deszapezit telescaunul inca de la ora trei dimineata pentru ca ne asteptam sa fim luati cu asalt de turisti si nu era cazul sa-i facem sa astepte sau sa se supere pe noi pentru ca dormim", a declarat Gigi Pogan, operator Telescaun Parang.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă