12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportScandalul dintre Geoana si Nastase a evoluat de la "dinti tari" la...

Scandalul dintre Geoana si Nastase a evoluat de la „dinti tari” la culesul ghioceilor de la Cotroceni

La scoala de pregatire politica a TSD de la Geoagiu, juniorii au luat lectii de confruntare de la Adrian Nastase si Mircea Geoana, ambii dorind sa candideze pentru Cotroceni. Amandoi s-au comportat ca si cum ar fi fost validati deja de PSD, certandu-se pe ghioceii din curtea Palatului Cotroceni.

Etalare de bogatie social-democrata la scoala de pregatire politica a TSD, desfasurata la Geoagiu Bai, unde au fost prezenti 150 de tineri din intreaga tara. Singurii care au lipsit au fost ministrii convocati la Guvern. O mare de bluzite rosii, cu inscriptiile PSD-TSD, a umplut Hotelul Germisara. La chef s-au prins toti in hora, dar la ritmurile latine seniorii s-au lasat pagubasi. Petrecerea s-a terminat cu un urias tort de opt etaje ornat cu trandafiri rosii, care a fost primit cu aplauze de asistenta. Nelipsitul foc de artificii a incheiat o seara social-democrata de pomina.
Mircea Geoana a profitat de prezenta sustinatorilor sai. Marian Vanghelie a avut numai cuvinte de lauda. Adrian Nastase a anuntat singur ca isi doreste sa candideze la prezidentiale. Insa, in absenta celui mai mare sustinator al lui Nastase, fostul presedinte Ion Iliescu, la Geoagiu Bai, Geoana a fost cel primit la Hotel Germisara ca un adevarat candidat.

 

I s-a iertat chiar si intarzierea de aproape o jumatate de ora. Daca Adrian Nastase crede ca Traian Basescu poate fi infrant doar de "un candidat cu dintii tari", Mircea Geoana nu a fost de acord cu discursurile cu iz "stomatologic". El a vorbit insa despre ghioceii de la "un anumit palat", ceea ce a starnit ironia lui Adrian Nastase. Mircea Geoana a spus ca spera ca anul viitor, pe vremea aceasta, el si colegii sai din partid sa culeaga ghiocei "prin curtea unui palat". Chestionat, la randul lui, cu privire la acest subiect, Adrian Nastase i-a replicat: "Eu nu stiu daca, pana la urma, culesul ghioceilor intra in fisa postului la Cotroceni. Au fost tot felul de discutii cu ceea ce inseamna fisa postului pentru un presedinte al Romaniei, dar, dincolo de acest lucru, este important ca cel care va culege ghiocei anul viitor de la Cotroceni sa nu fie Traian Basescu.

 

Dupa cinci ani de cules ghiocei, Traian Basescu ar trebui trimis pur si simplu la plimbare cu ocazia alegerilor si datoria noastra in cadrul partidului este sa gasim formula cea mai buna de contracandidat pentru Basescu. Asta este de fapt problema". Contre au mai fost si in privinta momentului in care PSD a pierdut procente. Geoana este de parere ca acest lucru s-a produs in momentul in care PSD a pierdut presedintia, in timp ce Nastase crede, dimpotriva, ca vinovatia ii apartine lui Mircea Geoana, invins de Traian Basescu la alegerile pentru Primaria Generala a Capitalei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă