13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialWeekend decisiv

Weekend decisiv

» Daca nu bate Gyor, Oltchim Rm. Valcea se indeparteaza de calificarea in semifinalele Ligii Campionilor.

» Cinci echipe masculine viseaza la calificare, dar numai trei au sanse sporite sa ajunga in sferturile de finala.

Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, va juca azi, pe teren propriu, de la ora 19.00, un meci decisiv in grupele principale ale Ligii Campionilor, in fata formatiei maghiare Gyor. Daca invinge sau chiar face egal, Oltchim se va afla la jumatatea meciurilor din grupe (azi se disputa a treia din cele sase runde ale competitiei), intr-o pozitie foarte buna pentru a ocupa la final unul dintre primele doua locuri care duc spre semifinale; daca pierde, campioana noastra va intra in criza, caci calificarea se va indeparta, dat fiind programul destul de greu din ultimele etape…

Radu Voina, noul antrenor al valcencelor, aflat abia la a doua partida pe banca Oltchimului, spera ca rezultatul sa fie acelasi cu cel din meciul sau de debut – 36-30, cu Krim Ljubljana, din etapa a doua a grupelor Ligii –, desi el apreciaza ca nu a avut nici o contributie la victoria in cauza. In ceea ce priveste partida cu Gyor, Voina este convins de dificultatea acesteia. "Va fi un alt meci dificil, altele vor fi datele problemei. Am avut o saptamana intensa, in care am pregatit aceasta partida pe care, normal, ne dorim sa o castigam", a afirmat Voina.

Baietii au sperante
Liderul Ligii Nationale de Handbal masculin, HCM Constanta, va juca pe teren propriu returul cu Tatran Presov, din Slovacia, sansele de a merge mai departe in Cupa Cupelor fiind destul de reduse. si asta pentru ca, in tur, HCM a fost invinsa cu 33-25, adversara dovedindu-si superioritatea. Totusi, constantenii inca mai spera ca maine, de la ora 11.00, vor reusi sa rastoarne situatia.
Mult mai putine sanse are Steaua, care se va deplasa la Valladolid, tot in Cupa Cupelor, pentru returul cu echipa spaniola. Cum in tur, pe teren propriu, echipa militara a fost invinsa cu 33-27, e de asteptat ca si azi, de la ora 20.00, ibericii sa isi impuna ritmul. Toate cele trei echipe care evolueaza in Challenge Cup insa au sanse de a ajunge in sferturi. Sambata si duminica, de la ora 11.00, CSU Suceava va intalni pe teren propriu formatia Liberty San Bernardo, locul patru in prima divizie din Portugalia. De asemenea, duminica, tot de la ora 11.00, este si partida retur dintre stiinta Municipal Bacau si PAOK Salonic, care porneste de la scorul de 31-28 pentru moldoveni dupa victoria din Grecia.
In sfarsit, UCM Resita, detinatoarea trofeului, joaca in Macedonia cu Vardar Skopje, returul pornind de la 31-20 pentru romani. Meciul are loc maine, de la ora 17.45.

» Echipele feminine Rulmentul Brasov si Otelul Galati vor evolua in sferturile competitiilor europene in luna martie.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă