16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPasajul Basarab a fost blocat de consilierii PSD

Pasajul Basarab a fost blocat de consilierii PSD

» Proiectul privind exproprierile de la Pasajul Basarab nu a fost aprobat ieri din cauza opozitiei PSD.

» Reprezentantii PSD au atras atentia asupra neregulilor din trecut in privinta modului in care s-au platit banii.

» Premierul Boc declarase in cursul diminetii de ieri ca va sprijini Primaria in cazul Basarab cu conditia ca CGMB sa aprobe proiectul lui Oprescu.

 

Exproprierile de la Pasajul Basarab au fost amanate pe termen nelimitat, dupa ce consilierii generali nu au aprobat ieri proiectul prin care se cere Guvernului sa emita o hotarare in aceasta privinta. Pentru a putea trece de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), proiectul avea nevoie de votul a doua treimi din numarul de consilieri. Grupul PSD a sustinut, inca de la inceperea sedintei, ca sustine proiectul, dar nu il voteaza, chiar daca Oprescu a insistat pentru un vot pozitiv. Edilul sef a declarat, dupa aflarea rezultatelor votului, ca va prezenta proiectul la fiecare sedinta a CGMB pana cand ii va convinge pe consilierii generali sa voteze pentru, tinand cont de interesele cetateanului. Saptamana viitoare a fost anuntata o noua sedinta a CGMB, pe a carei ordine de zi va fi cel mai probabil introdus din nou acest proiect.

PSD da vina pe Videanu
Grupul consilierilor PSD a atras atentia asupra unor nereguli care s-au facut pe timpul fostului primar Videanu in privinta exproprierilor. Spre deosebire de anii trecuti, cand au atacat proiectul, consilierii PSD au declarat ieri ca il sustin, dar nu il vor vota pana cand Videanu nu va explica public cum s-au facut exproprierile. Consilierul general Doru Giugula a afirmat ca exista mai multe aspecte de ilegalitate care trebuie clarificate. Este vorba despre includerea pe lista proprietatilor de expropriat a unor imobile situate la doi kilometri de traseul pasajului si a unor monumente istorice care nu au fost declasate. De asemenea, Giugula a precizat ca firma care s-a ocupat de exproprieri nu a avut un contract incheiat cu Primaria Capitalei. "PSD ar vota proiectul, daca ar fi legal", a fost concluzia consilierilor PSD. Acestia au invocat plangerile facute la DNA impotriva lui Videanu si a fostului director din Primarie, Gheorghe Udriste, referitoare la exproprieri. Primarul Oprescu i-a contrazis pe fostii colegi de partid si a cerut ca proiectul sa fie aprobat pentru a se putea continua lucrarile in avantajul bucurestenilor. Edilul-sef a afirmat ca punerea in conservare a lucrarilor de la Basarab va costa municipalitatea 32 milioane euro.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă