13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialOltchim ramane in cartile calificarii

Oltchim ramane in cartile calificarii

Dupa un debut nefericit in grupele principale ale Ligii Campionilor (infrangere la Podgorica), Oltchim a reusit sa isi revina si sa castige in etapa a doua, ramanand in cursa pentru semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin.

Oltchim Rm. Valcea a invins, pe teren propriu, formatia slovena Krim Ljubljana, cu scorul de 36-30 (18-13), rezultatul fiind obtinut la debutul pe banca tehnica a selectionerului Radu Voina.
Oltchim a condus meciul de la un cap la altul, victoria sa fiind pusa la indoiala o singura data, pe parcursul reprizei secunde, atunci cand Krim se apropiase la doua goluri, 27-25. Lucrurile au revenit la "normal", iar oltencele s-au impus clar prin reusitele semnate de Oana Manea si Narcisa Lecusanu (cate 7), Adina Meirosu (6), Ramona Maier (3), Valentina Elisei-Ardean, Steluta Luca, Iulia Puscasu, Anastasia Pidpalova si Elena Avadanii (cate 2), Rita Borbas, Gabriala Szucs si Regina Shymkute (cate 1).

Nici un merit pentru Voina
Noul antrenor al echipei Oltchim, Radu Voina, nu isi aroga nici un merit la victoria valcencelor. "Contributia mea nu exista la aceasta victorie. Eu am venit sa ajut Oltchimul, dar nu am efectuat decat un antrenament. Ma bucur pentru fete si pentru acest public minunat, a fost formidabil. Totusi, am mai spus-o si o repet, le-am spus-o si fetelor, nimeni sa nu se astepte ca Oltchim sa nu mai piarda niciodata. Nu exista o astfel de echipa in lume care sa castige toate meciurile", a spus Voina.

Antrenoarea echipei din Ljubljana, Marta Bon, crede ca evolutia portarului Luminita Hutupan a fost decisiva. "Este greu sa joci intr-o astfel de atmosfera formidabila care este la Valcea. Cred ca evolutia Luminitei Hutupan a fost decisiva, a aparat excelent. La Ljubljana este o handbalista respectata, nimeni nu a uitat ca a jucat multi ani la Krim. Noi avem o formatie in plina reconstructie, dar nu inseamna ca vom porni vreo partida cu gandul ca o vom pierde", a spus Bon.

"Nu noi l-am schimbat pe  Rimanici"
Portarul formatiei Oltchim, Luminita Hutupan Dinu, spune ca nu sunt adevarate speculatiile potrivit carora o parte a echipei ar fi insistat pentru demiterea tehnicianului croat Ivica Rimanici. "Nu noi l-am schimbat pe domnul Rimanici. Infrangerea de la Brasov ne apartine in mare parte, doar noi am fost pe teren, nu domnul Rimanici. Decizia de schimbare este a conducerii clubului." si Narcisa Lecusanu a vorbit despre demiterea lui Rimanici, spunand ca nu lipsa de comunicare a fost motivul acesteia. "Eu cred ca toate fetele intelegeau ce spunea domnul Rimanici, altfel nu ne conformam. Nu stiu de ce a fost demis, noua nu ni s-au comunicat motivele acestei decizii." z

» La intalnire a fost prezenta si Aurelia Bradeanu (Gyor), care nu va juca in meciul direct de sambata, ce va avea loc tot in Zavoi, ea ratand acest sezon, fiind insarcinata. "Voi fi in tribune si la meciul de sambata. Mi-ar placea ca Oltchim si Gyor sa se califice in semifinalele Ligii", a declarat Bradeanu.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă