13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialLuptam cu Croatia fara Mutu si Chivu

Luptam cu Croatia fara Mutu si Chivu

Desi toata lumea se astepta ca adrian Mutu si Cristian Chivu sa nu onoreze convocarea la echipa nationala pentru meciul amical cu Croatia de miercuri, fiecare avand motive personale intemeiate pentru a face acest gest, selectionerul Victor Piturca s-a resemnat abia ieri cu ideea ca cei doi nu vor fi la lot si a incercat sa le gaseasca scuze de ordin fotbalistic. In loc sa spuna franc ceea ce cu totii stim, adica faptul ca familia Chivu asteapta un copil, capitanul nationalei preferand – logic! – sa fie alaturi de sotia sa in momentul nasterii, iar Mutu nu vrea sa fie tinta golanilor care il injura si huiduiesc ca la usa cortului atunci cand pune piciorul in Ghencea, selectionerul i-a "dat" accidentati pe cei doi.

Absenta lui Mutu a insemnat un prilej de bucurie pentru Dacian Varga, jucatorul Sportului Studentesc fiind chemat de urgenta pentru a-l inlocui. "Avem iar probleme de lot, la fel cum s-a intamplat si anul trecut. Sunt jucatori importanti care sunt accidentati. Nici Chivu si nici Mutu nu pot participa la aceasta actiune. Chivu si-a revenit dupa o accidentare, nu este la cel mai inalt nivel din punct de vedere fizic, iar cu Mutu am discutat aseara, are o contractura musculara. Sper sa fie numai o contractura. L-am chemat pe Dacian Varga in locul lui Mutu. El era in Bucuresti, venise cu niste probleme personale aici pentru ca echipa lui este acum in Antalya, in cantonament. Ma gandisem si la Curtean, dar el e plecat in cantonament", a motivat selectionerul.

Victor Piturca crede ca meciul cu Croatia reprezinta o ocazie pentru Florin Costea, de la Universitatea Craiova, de a demonstra ca il poate inlocui la nationala pe Mutu. "Importante sunt meciurile oficiale. Acesta este doar un antrenament in care putem sa punem la punct anumite lucruri pentru intalnirile oficiale. Acest meci este o ocazie pentru Costea si o ocazie si pentru mine sa-mi vad titularii. A jucat putin cu Franta si nu a facut-o destul de bine. Este important pentru mine sa vad daca Florin Costea ii poate lua locul lui Mutu", a afirmat Piturca.

Selectionerul a anuntat care sunt motivele pentru care Radu stefan si Marius Niculae nu au fost convocati. "Radu stefan este a treia optiune pentru postul de fundas stanga. Erau trei pe acelasi post. Batalia pentru convocare s-a dat de fapt intre el si Nesu, Rat fiind titularul postului. Nu l-am convocat pe Marius Niculae numai din cauza comportamentului sau. Mai astept de la el sa joace meci de meci. Dar a contat la neconvocarea lui si acea atitudine."
Piturca isi doreste ca nationala sa obtina in amicalul cu Croatia un rezultat care sa le dea un moral bun jucatorilor pentru partidele din preliminariile Campionatului Mondial 2010. "Croatia este o echipa care nu mai are nevoie de prezentare. As dori sa fie un test cat mai util pentru noi. Sper sa scoatem un rezultat bun, care sa ne dea moral pentru dubla cu Serbia si Austria."

» Lotul Romaniei pentru amicalul cu Croatia: Lobont, Pantilimon, Contra, Ogararu, Dorin Goian, Gabi Tamas, Radoi, Rat, Nesu, Fl. Petre, Nicolita, Ovidiu Petre, Codrea, Bourceanu, Iulian Tames, Cocis, Marica, Bucur, Varga si Fl. Costea.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă