16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialGalerii comerciale si o megaparcare la Sala Palatului

Galerii comerciale si o megaparcare la Sala Palatului

»  Edilii vor sa construiasca o parcare de mari dimensiuni si magazine in subteranul de la Piata Salii Palatului.

»  Comisia Tehnica de Urbanism a cerut realizarea unui studiu de circulatie inainte de a se decide avizarea proiectului.

»  Opereta va fi mutata in Sala Omnia, dupa ce se va termina modernizarea acesteia.

Zona salii Palatului va suferi modificari importante, conform planurilor arhitectilor prezentate ieri la Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CTUAT). In proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) este prevazuta construirea in subteran a unei parcari cu trei etaje si a unui spatiu (primul de la nivelul solului) cu galerii comerciale pe o suprafata de aproape 20.000 metri patrati. In fata Salii Palatului ar putea fi construit un amfiteatru cu 2.000 de locuri, iar Muzeul National de Arta ar urma sa fie extins.

Refacerea Salii Palatului si a spatiilor adiacente
Autorii acestui proiect urbanistic au propus o recalibrare a Salii Palatului, dupa cum a cerut Ministerul Culturii, ce doreste sa creeze mai multe spatii distincte in cadrul cladirii, care sa atraga o categorie mai larga de public. In plus, vor fi amenajate sali de mai mici dimensiuni pentru diverse spectacole si spatii publice care sa preia din functiunile zonei invecinate. Intrarile vor fi amenajate in asa fel incat sa asigure accesul fluent al spectatorilor, obligati in prezent sa parcurga in unele situatii peste 100 de metri, distanta ce trebuie redusa la 35 de metri. "Tavanul este de trei ani protejat cu plase, pentru ca din el cad bucati de ipsos. Este necesara o interventie majora. In plus, vrem sa fie ca in Vest, unde salile de acest gen sunt deschise intreaga zi, oamenii vin la cafenele, la diverse evenimente, nu numai la spectacole", a declarat arhitectul Romeo Belea. In fata Salii Palatului va fi amenajata o parcare subterana de mari dimensiuni, proiect dorit de primarie si recomandat de specialistii japonezi in trafic.

Opereta, mutata la Sala Omnia
Dupa terminarea lucrarilor de modernizare a Salii Omnia, situata in apropierea Salii Palatului, acolo va fi mutata Opereta, care are acum sediul in cladirea Teatrului National Bucuresti. Aceasta este intentia Ministerului Culturii, care le-a cerut arhitectilor sa cuprinda in PUZ-ul Salii Palatului si interventiile ce se vor face la Sala Omnia.

» Studiu de trafic
Membrii Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului nu au reusit sa se puna de acord in privinta avizului pentru PUZ Sala Palatului si au cerut completarea acestuia cu un studiu de circulatie. Astfel se va calcula numarul de masini ce vor tranzita zona si vor fi parcate in apropiere. Abia dupa aceea se va lua o decizie in privinta acordarii avizului, dupa care va urma dezbaterea PUZ-ului in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă