13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialScandal intre penticostalii din Zervesti

Scandal intre penticostalii din Zervesti

» O parte a enoriasilor il acuza pe pastorul Alexandru Bogdan de inginerii financiare.

Comunitatea penticostala din Zervesti din judetul Caras-Severin, este sfaramata de puternice dispute dintre o parte a enoriasilor si pastorul lor. Dezbinarea a ajuns asa de departe incat, fratii penticostali, asa cum isi spun ei, au ajuns pana intr-acolo incat s-au batut in biserica. Totul a inceput in momentul in care casierul ales al comunitatii, Aurel Seracin, a vrut sa intre in posesia registrelor de casa si a celorlalte documente contabile ale parohiei. Casierul, aduce grave acuzatii pastorului Alexandru Bogdan. Casierul a declarat ca pastorul ar fi refuzat ani de-a randul sa predea actele biserici,i iar in momentul in care nu a mai avut incotro, a distrus unele acte de contabilitate, ca sa acopere unele nereguli financiare. Acelasi pastor este acuzat de mai multi membrii ai comunitatii penticostale din Zervesti ca uzeaza de functia sa pentru a-i exclude ilegal din comunitate toti membrii incomozi care indraznesc sa-i ceara unele explicatii. Mai mult chiar, acestia declara ca pastorul si sotia sa interzic accesul in biserica al oamenilor. Cu prilejul unei asemenea altercatii, fiul pastorului a amenintat cu moartea un enorias.
Sotia casierului, Maria Seracin, fiindca a indraznit sa-i ia apararea sotului sau cand acesta era agresat, declara ca a fost batuta de sotia pastorului, Iconia Bogdan. Femeia cu o tumoare la cap, a fost lovita in crestet si a primit 17 zile de spitalizare la Caransebes si Spitalul Judetean din Timisoara.
O alta enoriasa, Ileana Muresan, de 62 de ani, spune ca nici ea nu mai are acces in biserica. Un alt credincios spune ca a fost pedepsit de acelasi pastor Bogdan doar pentru simplu fapt ca a indraznit sa ii atraga atentia ca nu respecta unele ritualuri specifice cultului penticostal.

REACTIE
Pastorul Alexandru Bogdan nu a vrut sa stea de vorba cu presa. El a spus ca nu el a interzis accesul in biserica, iar aceasta decizie a fost luata de catre Parchet si comunitatea penticostala. Din cauza certurilor din sanul bisericii penticostale, aceasta s-a faramitat, iar doua filiale, din satele Dalci si Cicleni, au fost inchise din cauza lipsei de enoriasi. Cazul nu este singular. In satele Var, Iaz si Borlova, comunitatile penticostale s-au scindat iar la Valea Timisului, biserica a fost inchisa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă