16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialOprescu aproba cladiri de peste 150 de metri

Oprescu aproba cladiri de peste 150 de metri

» Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru proiectul "Dambovita Center" a fost supus dezbaterii publice inainte de a fi aprobat.

» Comisia Tehnica de Urbanism nu a dat avizul pentru acest proiect pe vremea lui Videanu.

Bucurestenii sunt invitati sa-si spuna parerea despre planul urbanistic "Dambovita Center", care a fost lansat spre dezbatere publica la Primara Capitalei. Casa Radio si zona din imediata vecinatate, intinsa pe o suprafata de aproape 9 hectare, au fost incluse in proiectul "Dambovita Center", o importanta investitie imobiliara estimata initial la peste 600 de milioane euro. Pentru ca in zona respectiva sa poata fi construite un mall, o roata uriasa, zgarie-nori de peste 150 de metri inaltime si alte obiective, este nevoie de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Pe vremea fostului primar Videanu, Comisia Tehnica de Urbanism nu a avizat PUZ-ul respectiv, pe motiv ca ar trebui organizat un concurs de solutii in vederea alegerii celei mai potrivite variante pentru zona Casa Radio, una de mare interes pentru oras.

Dupa inscaunarea lui Oprescu si numirea unei noi Comisii, avizul a fost dat imediat fara a se mai tine cont de argumentul vechilor membri. Reprezentantii Ordinului Arhitectilor Bucuresti au atras atentia, la momentul respectiv, ca investitorii nu au tinut cont de recomandarile vechii comisii referitoare la modul de organizare a spatiului.

Mars impotriva "Dambovita Center"
Asociatia "Salvati Bucurestiul", alaturi de alte trei ONG-uri, a anuntat ca va organiza un mars de protest pe 16 februarie impotriva intentiei autoritatilor de a da toate aprobarile necesare pentru realizarea proiectului. "Noi consideram ca nu se respecta prevederile Regulamentului General de Urbanism referitoare la existenta a 20% din suprafata totala alocata pentru spatii verzi, in loc ca acestea sa fie amenajate pe acoperisul cladirilor, cum au propus ei. In plus, nu se respecta planul initial de constructie prevazut in contractul de parteneriat public-privat aprobat prin lege", a declarat Nicusor Dan, de la Asociatia "Salvati Bucurestiul". Am incercat sa aflam si punctul de vedere al municipalitatii referitor la aspectele semnalate, dar ni s-a transmis ca domnul arhitect-sef Gh. Patrascu este prea ocupat si nu poate oferi explicatii decat peste doua zile.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă