13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialDaniel Niculae, cosmar fara sfarsit!

Daniel Niculae, cosmar fara sfarsit!

» Plecat in 2006 de la Rapid la Auxerre pentru 3,3 milioane de euro, Daniel Nicolae a debutat fulminant pentru echipa franceza, dar acum trece printr-un adevarat cosmar.

Sezonul 2006/2007 a fost excelent – opt goluri pentru Auxerre la prima prezenta in campionatul francez nu a fost deloc rau pentru un debutant. 2007/2008 a fost insa fantastic! 11 goluri numai in campionat, golgheterul echipei, plus o multime de oferte de transfer de la alte grupari. Dar, din pacate, totul s-a rupt pe 30 martie 2008, in a 31-a etapa a campionatului, dupa ce Daniel Niculae a marcat un gol in partida Lille-Auxerre (0-2).
Acum, dupa mai bine de zece luni de la acea data, Daniel Niculae continua sa traiasca un adevarat cosmar la echipa lui de club, Auxerre. De atunci, atacantul ex-rapidist nu a mai marcat vreun gol intr-o partida oficiala, desi a fost introdus meci de meci in prima echipa – cu exceptia unei perioade in care a fost accidentat – si a primit o sumedenie de ocazii pentru a-si demonstra valoarea. si numarul meciurilor in care nu a marcat se apropie de 40!!! 22 de etape din actualul sezon din Premiere Division, sapte din precedentul campionat, un meci din Cupa Frantei, 22 de meciuri din Cupa Ligii, plus cele in care a jucat la echipa nationala la turneul final al Campionatului European, acolo unde si selectionerul Victor Piturca i-a acordat credit…

Nico incearca o explicatie. "Sezonul trecut a fost foarte incarcat, au venit apoi Euro, accidentarea din vara, care mi-a perturbat pregatirile, moartea tatalui meu. Dupa toate astea nu-mi mai statea capul la fotbal", a explicat atacantul despre care, la un moment dat, s-a spus ca ar urma sa revina la Rapid pentru a-si regasi pofta de gol. Atacantul considera ca unele critici sunt totusi nejustificate. "Nu inteleg criticile. Unele sunt constructive, iti deschid ochii, dar de cele mai multe ori fac rau. Iar eu am fost atacat injust fiindca sunt, intr-adevar, un atacant, dar nu un marcator pur. Creez brese si dau pase decisive, ceea ce e la fel de important", considera jucatorul de 26 de ani.

» Din cate se pare, rabdarea antrenorului lui Niculae, Jean Fernandez, se apropie de final, Auxerre cautand un atacant care sa-i ia locul. "Sunt cativa jucatori care nu mai au randamentul de altadata, in special Daniel Niculae", a spus Fernandez dupa infrangerea suferita de Auxerre la Nice (0-2), in etapa a 21-a. "Este inadmisibil sa joci 13 meciuri ca titular si sa nu marchezi nici un gol. Niculae este ineficient si mediocru", a scris site-ul sport365.fr despre atacantul roman.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă