17.8 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialOscarurile alternative din Fabrica

Oscarurile alternative din Fabrica

» Trupa Improvisneyland va parodia astazi, de la ora 19.00, in clubul Fabrica, ceremonialul decernarii Premiilor Academiei Americane de Film.

"Improvisneyland", prima trupa de teatru de improvizatie din Bucuresti si probabil din Romania, va sustine astazi, de la ora 19.00, un spectacol in care va parodia decernarea premiilor Oscar. In Fabrica, locatia cu care ne-a obisnuit, vom asista la lupta intre mai multe "pelicule" nominalizate. Pentru a va da seama daca sunteti compatibili cu genul de umor al trupei, iata o mostra,  o prezentare a spectacolului pe care urmeaza sa-l sustina: "Pentru cel mai bun film, selectia finala a retinut "Un troleibuz numit dorinta – poveste intr-un cuvant" (o adaptare catalana dupa filmul din 1951) si "Vama din Jamaica" (ultimul film din seria James Bond, o coproductie western – telenovela – desene animate). Pentru cel mai bun actor intr-un rol principal: Tem Bamby, in rolul arabului exterminator, din filmul "Discurs cu traducator" si, ex-aequo, cei Doi Caini Inteligenti – Axel Moustache, pentru rolul Omul Cavernei, din filmul "Decor viu".

 

Pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal: Vampa lui Alladin – Monica Anastase, pentru rolul din "Vama din Jamaica" si Freaky Mouse – Andreea Samson, pentru rolul Carnivora, din filmul "Decor viu". Atat nominalizarile pentru cei mai buni actori intr-un rol secundar, cat si cele pentru scenografie si decor se acorda Adrianei si lui Silviu, cei doi protagonisti ai filmului "Decor viu". Pentru regie: Mica Migrena – Rozana Radu, regizoarea tuturor filmelor nominalizate. Pentru coloana sonora: El Marianchi – Marian Hancu, pentru coloana sonora din "Un troleibuz numit dorinta". La categoria cel mai bun musical: "Radio Hits", o adaptare etno-opera-balada dupa "Good Morning, Vietnam".

Pentru cel mai bun actor intr-un musical: Tem Bamby, pentru acuta apocaliptica din "Doo-Wop" si Doi Caini Inteligenti pentru rolul fulminant din "Irish Drinking Song". Pentru cea mai buna actrita intr-un musical: Freaky Mouse si Vampa lui Alladin pentru rolul Personajul Colectiv, din "Radio Hits". Premiul pentru cel mai bun film strain: "Artileristul – discurs cu traducator" (o fascinanta coproductie romano-araba).

Premiul de excelenta: lui Freaky Mouse, pentru implinirea a 27 de ani de activitate pe Pamant.
La categoria cel mai bun scenariu: Diavolul Hazmanian – Madalin Mandin, pentru "Mama mea e filatoare". Pentru imagine este nominalizat Bocanila – Vlad Pasencu, pentru pozele facute in spectacol, si Mica Migrena, pentru decolteu, se incheie prezentarea.
Teatrul celor de la Improvisneyland combina mai multe forme de improvizatie – improvizatii verbale (publicul propune o tema, iar actorii improvizeaza pe rand, luand povestea din punctul unde a lasat-o celalalt), scenice (cineva din public da un obiect in jurul caruia se construieste o "scena"), muzicale (a include mai multe cuvinte de la public intr-o melodie) sau cu voluntari (un om din public care trebuie sa-i incurce pe actori).

Cele mai citite

Cine sunt judecătorii care au votat împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale

Curtea Constituțională a României (CCR) a acceptat o contestație împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, hotărârea fiind definitivă și eliminând-o astfel din cursa...

Germania, Franța și alte state UE fac eforturi pentru a accelera întoarcerea migranților în țările lor

Șaptesprezece țări europene au cerut Comisiei Europene să înăsprească regulile UE privind returnarea migranților ilegali în țările lor de origine Scrisoarea către Comisia Europeană a...

Amenzile pentru lipsa rovinietei nu vor mai fi aplicate imediat

Șoferii vor avea la dispoziție 24 de ore pentru a achita taxa, fără a mai fi penalizați automat Sistemul va fi similar cu cel care...
Ultima oră
Pe aceeași temă