13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMars pentru o idee

Mars pentru o idee

» Peste 3.000 de suporteri ai Universitatii Cluj au marsaluit, ieri, prin centrul orasului pentru a mentine viu spiritul lui "U"

Sub sloganul "Totul pentru "U", suporterii a tot ceea ce inseamna Universitatea Cluj au organizat, ieri, un miting pentru sprijinirea miscarii sportive. Asa cum reprezentantii fanilor au anuntat inca de acum cateva zile, actiunea de ieri nu a avut nici un caracter politic si nu s-au scandat lozinci la adresa autoritatilor locale. In jurul orei 15:00, au aparut primii suporteri pe un bulevard din centrul Clujului, acolo unde, o ora mai tarziu, era stabilita intalnirea. Pana la ora 16:00 s-au adunat aproximativ 3.000 de fani, fiecare cu cate un fular sau un steag cu insemnele clubului studentesc. Apoi, acestia au pornit inspre Prefectura si Primarie, pe traseul stabilit dinainte cu Jandarmeria.

 

Grupul s-a oprit timp de cateva minute in fata celor doua institutii si, pe langa cantecele de dragoste adresate lui "U", fanii au scandat minute in sir "stadion", "stadion", cu referire la construirea noii arene a Universitatii. De asemenea, acestia au afisat si cateva bannere prin care au incercat sa atraga atentia asupra situatiei in care se afla anumite sectii ale clubului Universitatea, cu precadere cea de fotbal, care tocmai a fost parasita din lipsa banilor, de firma Oncos, societatea care s-a angajat sa sustina financiar echipa. "Voi priviti cu nepasare, noi strigam ca "U" nu moare" sau "Fostele glorii vad de sus, cum U se indreapta spre apus" au fost doua dintre bannerele fanilor alb-negrii.

 

La apelul fanilor au raspuns prezent persoane de toate varstele, de la pensionari pana la elevi, dar si actuali sportivi ai cluburilor de handbal, rugby si baschet. Daca jucatorii echipei U-Mobitelco Cluj, Matt Gibson, Terrence Roberts si Bambale Osby au venit inca de la inceput, echipa de handbal feminin "U" Jolidon, in frunte cu antrenorul Gheorghe Covaciu, li s-a alaturat suporterilor in apropierea Primariei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă