13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCulio, mutat de concurenta

Culio, mutat de concurenta

» Mijlocasul CFR-ului va juca pe partea dreapta in mandatul lui Uhrin Jr.

CFR Cluj a inceput in forta partidele amicale din intersezon. Din trei meciuri disputate, elevii pregatiti de Dusan Uhrin Jr. si Ales Jindra au obtinut tot atatea victorii, insa, cel mai important, se pare ca cehii au gasit formula castigatoare pentru retur. Principala "victima" a noii asezari tactice a CFR-ului este Emmanuel Culio, unul dintre fotbalistii cel mai bine cotati din lotul campioanei. Titular de drept pe banda stanga in trecut, acolo de unde a reusit si cele doua goluri de pe "Olimpico" din Roma, argentinianul se vede nevoit sa se acomodeze cu noua postura de mijlocas dreapta. Aceasta pare a fi "locul de munca" al lui Culio in noua echipa a CFR-ului, desi a fost incercat de Uhrin si la centrul terenului.

 

Principalul motiv pentru care jucatorul cotat la 3 milioane de euro a fost mutat de pe stanga nu este neaparat faptul ca Alvaro Pereira a fost urcat in linia de mijloc, ci pentru ca Ciprian Deac pare hotarat sa-i ingreuneze sarcina antrenorului atunci cand acesta va fi nevoit sa alcatuiasca primul "11". Internationalul de tineret a explodat, practic, in era Uhrin-Jindra si a fost cel mai bun CFR-ist in cele doua meciuri amicale in care a fost folosit. De altfel, unul dintre cei doar trei jucatori romani care au sanse reale sa prinda un loc de titular, alaturi de mijlocasul Gabriel Muresan si portarul Eduard Stancioiu, a marcat singurul gol al meciului cu Dnepr Dnepropetrovsk.

Curtat de FC Vaslui in aceasta iarna, care a oferit aproape un milion de euro pentru serviciile sale, Deac a declarat atunci ca vrea neaparat sa prinda un loc de titular in echipa CFR-ului si doar in caz contrar ar pleca de la Cluj. Fotbalistul, care va implini luna viitoare 23 de ani, a fructificat, insa, la maxim sansa oferita de tehnicienii feroviarilor, astfel ca banda stanga a CFR-ului este cea mai profitabila zona din echipa campioana in acest moment, chiar si in lipsa lui Emmanuel Culio, cel care a facut-o celebra.

INCONSTANTA
Emmanuel Culio a fost folosit pe partea dreapta a terenului in mandatul lui Ioan Andone. Atunci, "Falcosul" a fost ne-multumit de randamentul argentinianului in postura de mijlocas stanga si l-a testat si pe partea opusa in atacului CFR-ului. Culio nu a fost, insa, in apele lui nici in noua postura, iar Andone a lansat atunci o declaratie celebra la vremea ei. "Daca pe stanga nu joaca cum trebuie, l-am mutat mai in centru, iar acum spre dreapta. Daca nici aici nu se descurca, i-am si spus ca o sa-l mut mai inspre dreapta, adica langa mine pe banca", a declarat Andone.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă