16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialS-a incheiat modernizarea halei din Piata Sudului

S-a incheiat modernizarea halei din Piata Sudului

Constructorii au amenajat spatii speciale unde comerciantii sa-si poata spala legumele si fructele.Numarul tarabelor a fost suplimentat cu 52, iar hala agroalimentara a fost acoperita cu o copertina.

Bucurestenii care isi fac cumparaturile in Piata Sudului au la dispozitie mai multe tarabe in hala agroalimentara care a fost modernizata, lucrarile terminandu-se la sfarsitul saptamanii trecute. In aceasta zona a pietei au fost introduse retele de apa si canalizare si au fost amenajate spatii speciale unde comerciantii sa-si poata spala legumele si fructele. Pana acum, ei erau nevoiti sa mearga cu lazile de produse pana la spalatoarele aflate in alta zona. Instalatia electrica a fost refacuta, a fost montata o copertina care acopera intreaga hala, iar pavajul a fost reparat pe toata suprafata de aproape 900 metri patrati. Tarabele insalubre pe care unii comercianti le "imbracasera" in folii de plastic pentru a se proteja de frig si vant au disparut, iar cele noi au fost astfel aranjate incat sa incapa de aproape doua ori mai multe.

 

"Aceasta hala raspunde acum tuturor exigentelor europene in domeniu", a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Valoarea lucrarilor realizate se ridica la suma de 9,5 milioane lei, bani care provin din bugetul Directiei de Administrare a Pietelor.

 Lucrarile de refacere a pietei, pe compartimente, au inceput in octombrie 2008 si vor trebui terminate in acest an. Modernizarea pe compartimente a fost impusa de suprafata foarte mare a pietei, de aproape 10.000  metri patrati.
Tarabele de beton, degradate in timp, vor fi schimbate cu altele noi, din fibra de sticla. In graficul lucrarilor de modernizare intra si schimbarea pavimentului si refacerea celor patru trepte de beton de la intrare. Autoritatile ar vrea ca, dupa modernizare, societatile comerciale sa fie separate de producatorii agricoli, insa nici unii, nici altii nu au fost de acord.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă