16.6 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPolitie calare in parcurile bucurestene

Politie calare in parcurile bucurestene

»  Edilii si politistii au stabilit masurile de siguranta ce trebuie luate in Capitala in perioada urmatoare.

»  Municipalitatea vrea sa asigure securitatea bucurestenilor care vor iesi la plimbare.

»  Scolile vor fi pazite de echipaje de Politie si Jandarmerie, iar elevii vor avea la dispozitie un buton de panica.

Butoane de panica in scoli, patrule calare in parcuri si echipaje de supraveghere in apropierea unitatilor de invatamant au fost principalele masuri de siguranta pe care edilii si politistii au decis ieri sa le puna in practica in perioada urmatoare. Planurile de intarire a sigurantei vin dupa mai multe incidente ce au avut loc in scoli si in apropierea lor, in urma carora mai multi elevi au fost raniti.

Mopede si cai, in dotarea Politiei Comunitare
Politia Comunitara care va patrula calare prin parcurile mari constituie unul dintre proiectele anuntate de primarul Oprescu. Pana cand primaria va reusi sa cumpere cai si sa-i invete pe politisti sa-i foloseasca la patrulare se vor utiliza mopede. "Am achizitionat deja 15 mopede si, daca vom primi aprobare, prin buget, vom mai cumpara inca 15. Pentru Politia Parcurilor vom mobiliza 300 de oameni care vor lucra nonstop, in schimburi, pentru inceput in parcurile Herastrau, Cismigiu, Carol, Unirii si Tineretului. De partea cu caii ne vom ocupa in a doua parte a anului si e posibil sa apelam, la inceput, la plutoanele Jandarmeriei, care detin deja cai", a declarat Ion Bolboaca, seful Politiei Comunitare.

Acesta s-a plans de faptul ca lucreaza in prezent cu aproape jumatate din numarul necesar de angajati, un motiv fiind salariile foarte mici, care nu atrag oamenii. Remuneratia in jurul valorii de 700 de lei si ordonanta care blocheaza angajarile in acest an au creat problemele de personal ce se vor mentine si in 2009.

Elevii, paziti mai bine
Autoritatile au promis ca vor asigura paza elevilor in unitatile de invatamant in conditii mai bune. Astfel, persoanele neautorizate nu vor mai avea voie sa intre in scoli, iar fondurile europene vor putea fi folosite pentru instalarea de sisteme video in unitatile unde invata elevii. Fiecare scoala va fi monitorizata de o sectie de politie sau politie comunitara, iar o atentie deosebita va fi acordata zonelor periculoase, a anuntat seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu. Regulamentele interne ale scolilor vor fi revizuite si vor cuprinde proceduri clare de intrare si iesire din cladiri.

» Butoane de panica
Autoritatile vor sa instaleze in fiecare scoala butoane de panica pe care elevii sa le poata apasa cand apar situatii deosebite, astfel incat un echipaj de politie comunitara sa se poata deplasa in cateva minute la locul faptei. Deocamdata acest sistem exista numai in cateva unitati de invatamant, la fel si camerele video de supraveghere, sistem ce va fi extins si conectat la politia comunitara.

Cele mai citite

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...

Protest cu mii de oameni la Budapesta în fața sediului televiziunii de stat

Mii de cetățeni unguri au protestat în fața sediului televiziunii publice din Budapesta, cerând un serviciu de presă independent. Protestul a fost organizat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă