12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialSabau: "Tatarusanu va ramane pana la vara"

Sabau: „Tatarusanu va ramane pana la vara”

» Antrenorului Gloriei Bistrita i-a trecut supararea pe tanarul portar, caruia ii da sanse egale de a apara in retur ca si lui Calin Albut.

O mare parte din vina pentru cele sase infrangeri consecutive din tur ale Gloriei Bistrita o poarta Ciprian Tatarusanu. Goalkeeper-ul ardelenilor a facut cadou, printre altele, trei puncte celor de la CFR Cluj, iar apoi acesta a fost inlocuit de catre Calin Albut, pentru ultimele sapte etape. La un moment dat, enervat de evolutiile internationalului de tineret, antrenorul Ioan Ovidiu Sabau a declarat ca portarul sau poate sa plece la Steaua Bucuresti, echipa pentru care a semnat deja un contract, valabil insa doar din vara. Odata cu reluarea pregatirilor pentru returul acestui sezon, "Motul" pare ca a revenit la sentimente mai bune fata de Tatarusanu. Desi nu ii asigura un loc de titular, Sabau l-a anuntat pe goalkeeper-ul, care va implini luna viitoare 23 de ani, ca are aceleasi sanse ca si colegul sau Albut sa apere poarta "vampirilor albastrii". "Tatarusanu este un jucator de valoare si avem mare nevoie de el in continuare. Va ramane la noi pana la vara, nici nu se pune problema sa plece la Steaua in aceasta iarna.

 

E adevarat ca au fost ceva discutii legate de plecarea lui, probabil ca, daca am fi gasit alt portar, l-am fi lasat sa se duca, insa deocamdata el va ramane la noi pana in vara", a declarat Sabau, pentru site-ul echipei, imediat dupa ce Gloria Bistrita a ajuns in cantonamentul din Turcia. Sabau a spus si ce l-a deranjat la Tatarusanu in prima parte a campionatului. "El are nevoie foarte mare de incredere si, dupa parerea mea, va fi viitorul portar al nationalei Romaniei. Greselile din retur au fost cauzate de o forma mai slaba a sa, de necalificarea cu nationala de tineret la Campionatul European la care s-au mai adaugat si discutiile referitoare la plecarea sa la Steaua, astfel ca nu s-a mai putut concentra cum trebuie. De obicei, insa, portarii se maturizeaza mai greu", a mai spus tehnicianul Gloriei.

Cantonament
Gloria Bistrita a ajuns duminica seara in Turcia, acolo unde se va pregati in urmatoarele 11 zile. Alb-albastrii s-au cazat in statiunea Belek, acolo unde se afla o alta echipa din Liga I, FC Timisoara. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabau a dus cu el un lot de 27 de jucatori, pe care ii va folosi in cele trei partide amicale pe care Gloria le va disputa in acest prim cantonament. Primul dintre acesta va avea loc maine, cu Energia Khabarovsk, al doilea cu Lokomotiv Moscova, duminica, ambele din Rusia, iar pe 28 ianuarie cu Vojvodina Novi Sad, din Serbia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă