24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialKenya isi pune mari sperante in noul presedinte al SUA

Kenya isi pune mari sperante in noul presedinte al SUA

Alegerea lui Barack Obama ca presedinte al SUA trezeste sperante pentru relansarea turismului in Kenya, tara natala a tatalui acestuia si locul in care traiesc bunica sa, un frate vitreg si alte rude.
Kenya era cunoscuta pentru rezervatia de la Massai Mara, Muntele Kenya cu varful acoperit de zapezi vesnice si plajele cu palmieri de la Oceanul Indian. Aceste atractii sunt insa eclipsate in ultima vreme de Kogelo, un sat cu cateva sute de locuitori, la care se ajunge dupa o calatorie de o jumatate de zi cu autobuzul, urmata de un drum cu taxiul din Kisumu, cel mai apropiat oras. In Kogelo s-a nascut si a trait o buna parte a vietii tatal lui Barack Obama, iar admiratorii noului presedinte american sunt dornici sa afle cat mai multe despre originea acestuia. Atractia este sporita de faptul ca Barack Obama in persoana a vizitat locurile natale in 2006.

"Obamamania" a atras un flux constant de vizitatori in Kogelo, in medie 300 de turisti pe zi in extrasezon, iar operatorii de turism au sesizat imediat oportunitatile care li se ofera, incluzand satul in circuite.
Localnicii reactioneaza insa mai greu. Deocamdata in Kogelo nu exista magazine de suveniruri si nici restaurante, care ar putea fi o sursa importanta de venituri. Nici casa in care locuieste bunica noului presedinte american, "Mama Sarah", in varsta de 86 de ani, nu poate fi vizitata, politistul care o pazeste fiind insensibil la insistentele turistilor.
"Obama a pus satul pe harta, dar este nevoie de un efort colectiv pentru a-l mentine", declara Joseph Oluoko, primul agent de turism din Kogelo. Planurile de viitor si ideile nu lipsesc, vorbindu-se chiar despre un muzeu Obama.

Cele mai citite

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Un maraton ratat al fondurilor europene: România se blochează la 3%

Nicolae Ciucă reclamă faptul că din actualul exerciţiu 2021-2027 au fost atrase mai puţin de 3% din fondurile europene pe care România le are...
Ultima oră
Pe aceeași temă