12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMuresan: "Uhrin poate fi si antrenor"

Muresan: „Uhrin poate fi si antrenor”

– Presedintele CFR-ului s-a aratat deranjat de acuzele venite din lumea fotbalului si a spus ca nu e greu sa fentezi actualul regulament.

Noua banca tehnica a celor de la CFR Cluj a fost prezentata, ieri, oficial. Langa cehii Ales Jindra si Dusan Uhrin Jr. au venit si sefii echipei, presedintele Iuliu Muresan si finantatorul Arpad Pazskany. Daca "Arpi" a tinut sa precizeze ca echipa pe care o finanteaza nu a avut si nici nu va avea probleme cu banii, Muresan a venit pregatit pentru a clarifica mult discutata situatie a consilierului sportiv Dusan Uhrin Jr. Presedintele feroviarilor a avut in fata paragraful din regulament in care se stipuleaza situatia antrenorilor de pe parcursul unui sezon. "Am sa va rog sa nu mai intrebati daca Uhrin poate sa stea pe banca sau nu sau daca are voie sa dea indicatii. Este o prostie ca acest lucru ar fi interzis. In regulamentul pe care il am in fata scrie clar ca un antrenor nu poate semna un contract cu doua echipe in acelasi an competitional. Atat. Dusan, insa, nu a semnat nimic cu noi si nici macar nu a semnat nici un contract de antrenor in sezonul 2008-2009.

 

Regulamentul este prost facut si noi am profitat de acest lucru. Nu am facut nimic ilegal si imoral", a tinut Muresan sa lamureasca situatia lui Uhrin la CFR Cluj. Vizibil iritat de acuzatiile venite din lumea fotbalului, insa incantat ca presedintele Federatiei, Mircea Sandu, le-a luat partea feroviarilor in acest caz, Muresan a mers si mai departe si a explicat modalitatea prin care Uhrin poate da indicatii de pe banca tehnica. "Fiecare membru din conducerea echipei poate sa stea in centrul terenului la antrenamente. Daca vreau si eu pot sa stau in mijlocul jucatorilor la pregatiri si Uhrin si toata lumea, inclusiv ofiterul de presa. Numai ca incurcam si de-aia, plus ca la mine e cam greu cu alergatul. De asemenea, pe banca tehnica poate sa dea oricine indicatii, insa nu in acelasi timp. Asa ca Uhrin nu este deloc in pericol la CFR. Va spun de pe-acum ca el va sta pe banca tehnica si va da indicatii. Ar fi putut foarte usor sa fie si in acte antrenor", a mai spus Muresan.

RESPONSABIL
Consilierul sportiv, Dusan Uhrin Jr., a declarat ca principalul responsabil de rezultatele echipei feroviare este antrenorul Ales Jindra. "Am fost si la Slavia Praga doi ani director sportiv si am umblat peste tot cu echipa. Asa voi face si acum, eventual ma voi consulta cu Ales, insa el este responsabil de jucatorii care intra pe teren, de asezarea lor si, automat, de rezultate", a tinut sa lamureasca cehul atributiile sale la CFR. Totusi, Uhrin va trece de la vara antrenor principal si in acte, desi conducerea clubului a refuzat sa comenteze aceasta situatie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă