21.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialInconstanta, adversarul lui U-Mobitelco

Inconstanta, adversarul lui U-Mobitelco

» Vicecampioana a pierdut o intreaga echipa in vara, iar noii jucatori nu au reusit decat sa duca echipa pe locul sase la finalul anului.

Iubitorii baschetului din Romania inca mai au in memorie finala campionatului din sezonul trecut. Atunci, dupa sapte meciuri extrem de disputate, CSU Ploiesti a reusit sa castige al cincilea titlu de campioni, impotriva celor de la U-Mobitelco Cluj. Dezamagirea a fost mare in randurile ardelenilor, care au ramas fara cei mai importanti jucatori. Desi, la un moment dat, suporterii credeai ca si antrenorul Tab Baldwin va parasi Clujul, americanul a fost convins sa ramana si sa reconstruiasca in proportie de 80% echipa clujeana. Cu sarbul Branko Cuic singurul strain ramas in lot, Baldwin a apelat la relatii si a adus in Ardeal jucatori din America, Noua Zeelanda sau Australia. "Studentii" l-au "furat" si pe rivalul de anul trecut, Levente Szijarto, insa, daca o problema a fost rezolvata, a aparut o alta, poate si mai mare, omogenitatea.

 

Pana ca relatiile de joc sa se inchege, clujenii au fost eliminati, cu o dubla infrangere, din FIBAEurocup, iar CSU Ploiesti i-a batut cu orice ocazie ivita, atat in Cupa Romaniei cat si in campionat. Ca tacamul sa fie complet, alb-negrii au pierdut si derby-ul Ardealului, cu CSU Sibiu, iar nelinistea care s-a instalat in randurile jucatorilor a facut ca U-Mobitelco sa piarda si un joc in care, au avut, la un moment dat, 20 de puncte avans. Cazuti pana pe locul 11 in clasament, elevii pregatiti de Tab Baldwin au strans din dinti si au reusit o serie, la mijlocul turului, de patru victorii consecutive. Cand se credea ca jucatorii au inceput sa se cunoasca mai bine, ELBA Timisoara le-a demonstrat lui Lapuste si compania ca aparentele pot insela, astfel ca banatenii i-au readus pe clujeni cu picioarele pe pamant.

 

Dupa doar trei zile, acestia s-au facut de ras si in Sala Sporturilor "Horia Demian", in fata celor de la BCMUS Arges Pitesti, iar viitorul nu suna deloc bine la U. Presedintele Mircea Cristescu a trecut la amenintari, iar mesajul a fost receptionat cat se poate de bine de jucatori, care au castigat ultimele doua meciuri, cu Rovinari si Medias si au dus echipa pe un loc sase, mai aproape de asteptarile fanilor.

PLECARI
Pe parcursul sezonului U-Mobitelco Cluj a fost lovita si de ghinion, mai ales in privinta accidentarilor. La un moment dat, ardelenii mai aveau un singur pivot valid tocmai din acest motiv. Pe langa acest lucru, conducerea clubului nu a fost multumita de randamentul lui Adrian Majstrovic si Matt Kinsella, care au fost pusi pe liber. In locul lor au fost adusi Steve Rich, in varsta de 35 de ani si Zoran Krstanovic, jucatorul revenit la Cluj dupa un periplu de cateva luni in Olanda. Fanii il asteapta acum si pe LeVar Seals, care nu a jucat decat cateva meciuri de cand a plecat din Romania.

Cele mai citite

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă