12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCampionat agitat la Timisoara

Campionat agitat la Timisoara

– Sapte victorii consecutive, sase puncte penalizare din partea Federatiei si antrenor demis la finalul celui mai bun tur din ultimii ani.

Cu 10 jucatori noi adusi in aceasta vara, insa, mai ales, cu pastrarea antrenorului Dusan Uhrin Jr., Poli Timisoara se anunta o nuca greu de spart in acest sezon. Inceputul a lasat, insa, mult de dorit. Ba mai mult, dupa doar trei etape, patronul Marian Iancu a trecut la amenintari, atat la adresa jucatorilor, ca le micsoreaza contractele, cat si la cea a tehnicianului Dusan Uhrin Jr., care trebuia sa redreseze situatia pentru a mai putea spera sa continue pe banca banatenilor. Nemultumirile lui Iancu au venit dupa umilinta de la Medias, 1-5, meci in care, cu 30 de minute inainte de final, echipa sa conducea cu 1-0. Avertismentul lui Iancu a fost luat, poate mai in serios de cat se astepta insusi patronul, de catre Karamyan si compania, care avea sa obtina, in urmatoarele sapte etape, tot atatea victorii. seful de la Balkan Petroleum a avut, insa, intre timp, alta problema pe cap. Federatia Romana de Fotbal a trebuit sa puna in practica "sfatul" forului european, care a decis ca echipa din Banat nu mai are dreptul sa mai poarte numele Poli si sa pastreze palmaresul si culorile alb-violet. Vinovat de aceste lucruri a fost italianul Claudio Zambon, care isi continua razboiul cu actuala conducere a Timisoarei. Iritat la culme atat de faptul ca Justitia i-a dat dreptate lui Zambon, cat si pentru ca, spunea el, Federatia a actionat abuziv, Iancu a declarat ca se va retrage de la sefia Timisoarei, iar actiunile le va vinde oricarei persoane interesate de destinul clubului, "pentru a ma lupta, liber, cu mafia de la conducerea fotbalului romanesc". Doar aproximativ o luna a durat "exilul" lui Iancu, care l-a anuntat pe Ovidiu Tender, omul de afaceri interesat de fraiele Timisoarei, ca s-a razgandit si ca va finanta, in continuare, echipa de pe Bega. Sub numele de FC Timisoara, formatia lui Dusan Uhrin Jr. a incheiat pe locul trei acest tur in Liga I, in pofida penalizarii de sase puncte, cea mai buna pozitie ocupata la finalul unei parti a campionatului de cand Timisoara are, din nou, echipa in prima liga.

DEMIS
In pofida parcursului peste asteptari din acest tur, Marian Iancu a facut o mutare care a socat lumea fotbalistica. Finantatorul a decis, imediat dupa ultima etapa, sa-l demita pe antrenorul Dusan Uhrin Jr. Motivele clare nu sunt cunoscut nici acum, insa pe Iancu l-a deranjat foarte tare faptul ca Uhrin a fost, alaturi de fratii Becali, la ultimul meci al Stelei din campionat, precum si "propunerea" cehului, care i-a cerut sefului sa le achite salariile restante, atat lui, cat si jucatorilor.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă