19.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialPuccini, jucat la Oradea

Puccini, jucat la Oradea

» Spectacolul "La Boheme" va fi jucat la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea
» Dirijor va fi maestrul Ioan Adrian Morar, iar regia este semnata de Ina Hudrea

Asociatia Varadinum Opera Center (VOC), in parteneriat cu Teatrul si Filarmonica de Stat din Oradea va organiza in zilele de 8 si 9 ianuarie 2009, de la ora 18:30, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea, spectacolul de opera "La Boheme" de Giacomo Puccini. Spectacolul, dirijat de maestrul Ioan Adrian Morar, este realizat in regia Inei Hudea, profesor la Academia de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. Scenografia va fi asigurata de Mihai Valu. Artistii au ales sa celebreze astfel 150 de ani de la nasterea compozitorului Puccini.

VOC este o organizatie, proaspat infiintata, care si-a propus sa diversifice si sa imbogateasca viata culturala si muzicala a Municipiului Oradea. "Vom face microstagiuni de opera pentru oradeni. Nu e prima noastra experienta de acest gen. Ceea ce ne dorim este sa diversificam repertoriul muzical al Oradiei si sa reinviem traditia genului liric. In contextul in care publicul oradean este deschis la astfel de spectacole, merita sa le daruim aceste lucrari ", a declarat Florin Estefan, presedintele VOC.

Initiatorii acestui spectacol de opera au spus ca, initial, au vrut sa organizeze proiectul liric in luna decembrie, pentru faptul ca actiunea din La Boheme se petrece iarna, dar, din motive obiective, spectacolul a fost amanat cu doua saptamani.

Majoritatea artistilor sunt tineri. "Suntem tineri si ne regasim in personajele din La Boheme. In cadrul VOC, dorim de altfel sa oferim ocazia tinerilor artisti lirici de a evolua pe scena si a se face cunoscuti publicului", a mai spus Estefan. In acest proiect au fost implicati si copiii de la Corul de Camera "Fiat Lux", dirijat de Antonia Nica.
Pretul unui bilet va fi de 15 lei.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă