18.2 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒTฤƒtaru, despre amรขnarea รฎnceputului ศ™colii ศ™i alegerilor

Tฤƒtaru, despre amรขnarea รฎnceputului ศ™colii ศ™i alegerilor

Tฤƒtaru a precizat cฤƒ scenariile luate în calcul împreunฤƒ cu Ministerul Educaลฃiei prevฤƒd începerea anului ลŸcolar pe 15 septembrie.

„E prematur sฤƒ gândim. Noi avem scenarii pe care le discutฤƒm cu Ministerul Învฤƒลฃฤƒmântului ลŸi diverse organizaลฃii în vederea reluฤƒrii anului ลŸcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutฤƒm de amânarea nici a ลŸcolii, nici a alegerilor. Evoluลฃia ulterioarฤƒ ne va da ลŸi mฤƒsura unor restricลฃii sau a altora”, a afirmat Tฤƒtaru, la Botoศ™ani.

Totodatฤƒ, ministrul Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii a respins ลŸi ipoteza reinstituirii stฤƒrii de urgenลฃฤƒ, ca urmare a creลŸterii numฤƒrului de îmbolnฤƒviri cu virusul COVID-19.

„Nu este cazul stฤƒrii de urgenลฃฤƒ. Noi avem focare rฤƒzleลฃe în anumite judeลฃe, dacฤƒ e sฤƒ mฤƒ refer la ArgeลŸ, BraลŸov, Galaลฃi, Prahova, Dâmboviลฃa, BucureลŸti, în acest moment, dar sunt focare care, o datฤƒ cu ieลŸirea acestei legi, care a fost promulgatฤƒ de preลŸedintelui României, apariลฃia în Monitorul Oficial, sฤƒ le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantinฤƒ, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare sฤƒ putem stabiliza în decurs de douฤƒ sฤƒptฤƒmâni aceastฤƒ creลŸtere”, a adฤƒugat Tฤƒtaru.

Ministrul Sฤƒnฤƒtฤƒลฃii, Nelu Tฤƒtaru, a efectuat, sâmbฤƒtฤƒ, o vizitฤƒ inopinatฤƒ la Spitalul Judeลฃean de Urgenลฃฤƒ „Mavromati” BotoลŸani. El s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenลฃe, iar împreunฤƒ cu cadrele medicale de aici a vizitat toate secลฃiile spitalului. 

Cele mai citite

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ