12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAgitatie mare la CFR Cluj

Agitatie mare la CFR Cluj

– Echipa din Gruia va avea, probabil maine, un nou antrenor, iar cei mai importanti jucatori doresc sa plece la alte echipe.

Sfarsitul anului 2008 este unul plin de activitate la CFR Cluj. Dupa un tur mai putin reusit, in urma caruia vor ierna pe locul patru, la sase puncte de lider, oficialii campionilor au declarat ca vor lua masuri. Desi au negat vreme de cateva zile eventuala inlocuire a antrenorului principal Maurizio Trombetta, sefii CFR-ului au anuntat, in sfarsit oficial, ca italianul poate sa ramana in tara sa natala, acolo unde a plecat imediat dupa meciul cu Chelsea Londra, din Liga Campionilor. De altfel, finantatorul Arpad Paszkany si presedintele Iuliu Muresan l-au instiintat, deja, pe Trombetta de hotararea luata, insa nu au dorit sa faca public acest lucru pana cand nu erau siguri cine va fi noul tehnician din Gruia. Acesta trebuia sa fie Oleg Protasov, insa imposibilitatea aducerii lui Nicolae Dica si Ionut Mazilu, doi dintre fotbalistii ceruti de catre ucrainean, l-a facut pe acesta sa renunte la a mai pregati pe CFR.

 

De asemenea, saptamana aceasta era asteptata si o conferinta de presa, de adio, a lui Maurizio Trombetta, insa, cum "varianta Protasov" a picat, italianul s-a vazut nevoit sa mai amane revenirea in Romania, pana cand CFR-ul va avea, oficial, un alt tehnician. Iuliu Muresan a declarat, mai apoi, ca maine va fi facut public numele noului antrenor, "unul tanar si strain", cum a sunat caracterizarea presedintelui clujenilor. Boss-ul din Gruia nu a dat mai multe detalii, insa nu este exclus ca acesta sa fie fostul international argentinian Diego Simeone, in varsta de 38 de ani, care tocmai a parasit-o pe River Plate. Pana cand Simeone va veni sau nu la Cluj, oficialii din Gruia mai au o problema pe cap. Dupa ce Eugen Trica a plecat la Anorthosis Famagusta, mai multi fosti colegi de-ai oteanului vor sa ii urmeze exemplul.

Daca Emmanuel Culio este foarte aproape de un transfer, cel mai probabil in Rusia, Sebastien Dubarbier si Yssouf Kone ar dori si ei sa paraseasca Gruia. "Noi nu am vrea, insa fotbalul e o afacere", a fost misterios, Muresan.

VENIRI
Cum, foarte probabil, va mai pleca sigur cel putin un jucator de la CFR Cluj, oficialii campioanei au inceput sa urmareasca fotbalisti pentru un eventual transfer. Saptamana trecuta a fost facut, deja, primul transfer, prin aducerea sarbului Rade Veljovic, iar pe lista presedintelui Iuliu Muresan se mai afla cativa fotbalisti, cu precadere din strainatate, pentru a nu strica "traditia" ultimilor ani. Este de asteptat, insa, numirea unui nou tehnician care nu este exclus sa vina la CFR la "pachet" cu cativa jucatori mai apropiati de metodele sale de pregatire.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă