9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialJulie Delpy, 21 decembrie 1969

Julie Delpy, 21 decembrie 1969

"Aveam sase ani cand am vazut pentru prima data un film al lui Godard, opt ani cand am vazut un Bergman. La 14 visam sa devin regizor." Julie Delpy si-a implinit visurile adolescentei. Cu parinti actori de film si teatru de avangarda, Julie a fost incurajata sa-si urmeze chemarea artistica si a debutat de timpuriu pe scena, iar la 14 ani idolul sau, regizorul Jean-Luc Godard, o distribuia in "Detective". Doi ani mai tarziu era protagonista filmului "La Passion Beatrice" al lui Bertrand Tavernier. Cu banii obtinuti pentru acest rol a inceput sa calatoreasca la New York, unde in 1990 s-a inscris la Universitatea de Film pentru a studia regia. Astazi Julie traieste in America, a carei cetatenie a obtinut-o fara a-si pierde radacinile europene, si face filme pentru care semneaza regia, scenariul si muzica. Insa frantuzoaica a carei frumusete eterica a fost apreciata de celebri fotografi de nud este recunoscuta mai ales pentru rolurile pe care le-a interpretat in filme de autor sau productii independente prezentate in festivaluri. De remarcat a fost prezenta sa in "Trei culori: Alb" al lui Krzysztof Kieslowski, dar celebritatea mondiala i-a adus-o colaborarea cu regizorul Richard Linklater si actorul Ethan Hawke in "Before Sunrise", pelicula aclamata si apreciata.
Colaborarea a continuat cu "Waking Life" si cu sequel-ul "Before Sunset", film bine primit de critica si public deopotriva, pe care cei trei l-au scris impreuna.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă