15.7 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialPavajul din Pasajul Universitatii, tratat cu substante antiderapante

Pavajul din Pasajul Universitatii, tratat cu substante antiderapante

»  Lucrarile nu s-au incheiat pe 15 decembrie, dupa cum doreau edilii, ci se prelungesc pana in 2009.

»  Spatiile comerciale urmeaza sa fie scoase la licitatie, dupa ce consilierii generali vor stabili destinatia lor.

»  Pe langa magazine, vor mai fi deschise un cabinet medical, un birou de bilete pentru spectacole si o mini-sectie de Politie.

Pasajul Universitatii a fost ieri deschis oficial, desi lucrarile inca nu s-au terminat. Constructorii au fost de acord sa asigure conditii civilizate de circulatie prin pasaj pana pe 15 decembrie, dupa cum le-a cerut primarul Oprescu, urmand sa continue lucrarile neterminate. Dupa scandalul legat de podeaua foarte alunecoasa, aceasta a fost data cu substante antiderapante si va fi acoperita, in zonele intens circulate, cu covoare de cauciuc pentru a nu se pune in pericol siguranta trecatorilor.

Ce a mai ramas de facut
Constructorii mai au de executat cateva lucrari inainte de a termina reabilitarea pasajului. Astfel, in exterior vor fi instalate platforme pentru accesul persoanelor cu handicap. Echipamentele au fost deja comandate si urmeaza sa soseasca peste aproximativ doua luni, dupa cum a declarat Alina Roman, directorul Administratiei Strazilor. In perioada urmatoare vor fi amenajate perdele de aer cald pentru a incalzi pasajul pe timpul sezonului rece. In ultima perioada, constructorii au folosit substante antiderapante pentru podeaua pasajului realizata din granit importat din China si care era foarte alunecoasa. In plus, vor fi asezate covoare din cauciuc in zonele intens circulate in zilele urmatoare. Astfel, constructorii spera ca nimeni sa nu mai aiba probleme cu alunecatul prin pasaj, dupa ce foarte multe persoane s-au plans, in timpul santierului, ca risca sa-si rupa picioarele. In zona treptelor a fost montat un sistem de incalzire cu un senzor care citeste temperatura exterioara si da drumul la caldura cand este foarte frig, astfel incat scarile sa nu inghete.  

13 spatii comerciale
In pasaj vor exista 13 spatii comerciale care vor fi scoase la licitatie dupa ce consilierii generali vor aproba destinatia lor.
Tot acolo vor functiona un cabinet medical, toalete, o sectie de Politie si un birou unde se vor vinde bilete pentru spectacole. Primarul Oprescu s-a declarat nemultumit de fostele magazine alimentare, care emanau mirosuri puternice.

» Suplimentare
Costul inital al lucrarii de reabilitare a Pasajului Universitatii era de 4,6 milioane de euro, conform Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 224/2007. In urma cu cateva saptamani, finantarea a fost majorata la 5,9 milioane de euro, pe motiv ca s-au executat lucrari suplimentare fata de proiectul initial. Primaria inca nu a achitat costul integral al proiectului, acesta nefiind finalizat.

Cele mai citite

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit cu medicul Valeriu Gheorghiță

Monica Bîrlădeanu s-a căsătorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiță, renumitul medic, într-o ceremonie elegantă desfășurată la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

Mașină lovită de tren în Argeș. Șoferul a scăpat cu viață

Un bărbat de 51 de ani a fost implicat într-un accident grav într-o comună din județul Argeș, după ce mașina sa a fost lovită...

TRAGEDIE: O tânără de 27 de ani și părinții ei au fost găsiți morți într-un apartament din Bistrița

O tânără și părinții ei au fost găsiți morți, sâmbătă seară, în apartamentul lor din Bistrița, în urma unui apel la 112 care anunța...
Ultima oră
Pe aceeași temă