16.2 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportUninominalul Virgil Pop, eliberat din arest, dar trimis in judecata

Uninominalul Virgil Pop, eliberat din arest, dar trimis in judecata

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au decis punerea in libertate a liberalului Virgil Pop, ales deputat in 30 noiembrie. Eliberarea acestuia a venit chiar in ziua in care procurorii DNA Cluj au dispus trimiterea acestuia in judecata pentru fapte de coruptie.
Judecatorii de la Curtea de Apel au admis recursul formulat de avocatii lui Virgil Pop. Acestia au atacat hotararea magistratilor de la Tribunalul Cluj, care respinsesera cererea de eliberare sub control judiciar a lui Virgil Pop. Potrivit acestora, Virgil Pop n-ar reprezenta un pericol social, mai ales ca cetatenii din Turda i-au acordat increderea lor. In replica, procurorii au aratat ca Virgil Pop trebuie sa ramana in arest pentru ca ar fi incercat sa ii influenteze pe martorii din dosar.

 

Pus in libertate, Virgil Pop este insa obligat sa nu intre in contact cu nici una dintre persoanele implicate in dosar si trebuie sa se prezinte, o data pe luna, la Politie. Eliberarea ii permite liberalului clujean sa depuna juramantul de parlamentar si sa participe la lucrarile Camerei Deputatilor.
Decizia de punere in libertate a venit in aceeasi zi in care Virgil Pop si fina sa, Adina Gorgan, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Cluj. El este acuzat de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani, iar Adina Gorgan este acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Potrivit rechizitoriului, Virgil Pop ar fi primit mita de la un om de afaceri din Oradea, Petru Chis, in suma de 130.000 de lei si 30.000 de euro, in schimbul promisiunii ca va obtine pentru firma acestuia, Anpero SRL, contracte cu societatile de stat Electrica si Tetarom. De asemenea, Virgil Pop ar fi primit 50 la suta din partile sociale ale firmei Skiland Oradea, care construieste o pensiune in statiunea Muntele Baisorii, in schimbul promisiunii ca va obtine plata unor fonduri SAPARD pentru pensiunea cu pricina. Cei 130.000 de lei au fost virati de firma lui Petru Chis agentiei de publicitate Turdarom Advertising, detinuta de Adina Gorgan, pentru lucrari fictive de mutare a stalpilor de curent electric.

 

Turdarom Advertising este agentia de publicitate care a organizat actiunile publicitare din campania electorala a celor trei noi parlamentari din Cluj, senatorul Marius Nicoara si deputatii Horia Uioreanu si Virgil Pop. De altfel, Marius Nicoara si Horia Uioreanu sunt cei care l-au convins pe Virgil Pop, fostul lider al filialelor Turda ale PRM, PC si PNG, sa se inscrie in PNL. Marius Nicoara, in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Cluj, l-ar fi prezentat pe juristul Virgil Pop drept consilierul sau pe probleme energetice, iar Uioreanu ii ia deseori apararea.

Cele mai citite

Fondul European de Investiţii sprijină IMM-urile românești cu garanții de 477,7 milioane de euro

Fondul European de Investiții (FEI), parte a Grupului Băncii Europene de Investiții, a încheiat parteneriate cu șapte bănci din România – UniCredit Bank, Alpha...

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, și-a dat demisia. Scandal de proporții privind recrutările

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, şi-a dat demisia după un scandal de proporţii ce vizează modul în care s-au făcut recrutările în armata...

Nicolae Ciucă îi cere Elenei Lasconi să se retragă din cursa prezidențială și să susțină un proiect veritabil de dreapta

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, candidat la Preşedinţie, a făcut marţi un apel către contracandidata sa, Elena Lasconi (USR), să se retragă din cursa prezidenţială...
Ultima oră
Pe aceeași temă