Liderii organizatiilor judetene ale PNL sunt pe cale sa provoace o revolta in partid, nemultumiti ca Biroul Executiv a decis trecerea in opozitie.
Tot mai multi sefi de filiale, dar si unii vicepresedinti ai PNL considera ca presedintele Calin Popescu Tariceanu si-a depasit mandatul primit din partea Biroului Executiv, care i-a cerut sa "gaseasca solutii pentru a ajunge la guvernare", nu sa treaca in opozitie. Surse din partid sustin ca "sunt multi lideri din teritoriu care sunt revoltati de jocurile facute de Tariceanu in interesul lui Patriciu". "Nu a fost nici o decizie luata la nivelul conducerii care sa prevada trecerea in opozitie a PNL. Din contra, noi am mandatat echipa de negociatori sa gaseasca solutii, in discutiile cu alte partide pentru a forma o coalitie de guvernare din care PNL sa faca parte", ne-a declarat vicepresedintele Relu Fenechiu. Acesta a tinut sa precizeze ca doar Ludovic Orban a votat clar, in cadrul Biroului Executiv, ca partidul sa treaca in opozitie.
La randul sau, deputatul Adrian Miutescu a intarit cele sustinute de Fenechiu: "Mandatul de negociere primit a fost foarte clar: discutii pentru participarea PNL la guvernare". De asemenea, acesta a tinut sa sublinieze ca "nu s-a luat nici o decizie in sensul de a conditiona pastrarea postului de premier de participarea la guvernare". "Nu am stabilit decat obtinerea de garantii ca sa nu fim dati afara de la guvernare", a adaugat Miutescu. De asemenea, unii presedinti de filiala acuza ca numai "un numar restrans de persoane" din conducerea PNL determina soarta partidului. "Trebuia convocata Delegatia Permanenta a PNL, din care fac parte, pe langa conducerea de la centru, si sefii organizatiilor judetene. Partidul avea nevoie si de punctul nostru de vedere: daca vrem la putere sau in opozitie", a declarat Dan Ilie Morega, presedintele organizatiei PNL Gorj.
Totodata, seful filialei Arges, Adrian Miutescu, a precizat ca el a fost primul din partid care a cerut in cadrul Biroului Executiv convocarea Delegatiei Permanente pentru stabilirea strategiei partidului in negocierile pentru formarea noului Guvern. "Insa nici nu s-a supus la vot, in cadrul Biroului Executiv, propunerea mea", a spus Miutescu. Relu Fenechiu sustine, la randul sau, ca era necesara "o consultare reala" a tuturor liderilor din teritoriu. "Negocierile s-au derulat intr-un timp foarte scurt si nu s-a putut convoca Delegatia Permanenta", justifica totusi Fenechiu. Miutescu anunta insa ca va cere convocarea Delegatiei Permanente pentru a pune in discutie acest aspect.