18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialPSDPCPDLPNLUDMR

PSDPCPDLPNLUDMR

Va propun un exercitiu de dictie. Cititi titlul cu glas tare, dintr-o suflare, si apoi  raspundeti la intrebarea: Ce dracu’, Doamne, iarta-ma, inseamna asta? Iata raspunsul: noul Parlament al Romaniei. Ati inteles ceva? Eu nu. O suceala mai mare ca rezultatul acestor alegeri si un uninominal mai nasparliu nu se puteau inventa nici pe planeta incalcitilor.
Ca sa nu mai iasa cearta pe cine a castigat alegerile, propun o solutie constructiva: sa fuzioneze toate formatiunile si sa formeze un partid unic cu numele de mai sus, iar Casa Poporului sa poarte numele de Casa de nebuni a Poporului. In privinta premierului am o varianta, dar o pastrez pentru final.
Astazi este Sfantul Nicolae, la multi ani tuturor purtatorilor acestui nume, la multi ani, tata! De dimineata politicienii cuminti s-au dus iute la ghetutele pregatite din seara, sa vada ce cadouri le-a adus Mosul.

PSD-ului i-a adus o pisicuta de plus pe care s-o frece pe bancile opozitiei, daca Traian Basescu n-o sa-si bage mortu-n casa acceptand la guvernare, de frica crizei, un zombie sculat din mormantul ma-sii democratiei romanesti, FSN§PSD±PDL.
PNL-ului i-a adus un elefantel impaiat, care are trompa mare de nervi fiindca nu prea vrea nimeni sa bage in seama pretentiile lui de elefant adevarat.
PDL-ului Mosul i-a pus in ghetute o masinuta defecta trasa la deal de doi boi mici. Masinuta este economia, un bou mic este industria, celalalt bou mic este agricultura, iar  dealul este criza.

UDMR-ul a primit cadou ce-a primit de la toti Mosii pana acum, niste ministere mai micute cu care sa se joace inca patru ani la guvernare.
Traian Basescu este fericit. Mos Nicolae i-a bagat in pantofiori un guvern de plus si un premier din burete cu care se va juca pana ii va face ferfenita.
Mircea Geoana e cam trist. A primit de la Mos Nicolae o varguta cu care Mos Iliescu o sa-i dea bataie la popou, fiindca a vrut sa se joace de-a mama si de-a tata cu partidul si l-au prins baronii. Or, este cunoscut, asa se pot juca numai cei mari.  Te ceri premier doar cand si interesele mosilor o cer, nu doar fiindca vrei o jucarie noua si mai mare.

Nicolae Vacaroiu a primit o bicicleta cu care sa se plimbe prin Curtea de Conturi goale. Cand a vazut ce i-a adus Mosul, Nea Nicu a exclamat: "Aoleu, mama, nu suport bicicletele! Daca tin mainile pe ghidon, cu ce mai ridic paharul, ha? Decat o bicicleta cu doua roti, mai bine o masa cu patru picioare. Parerea mea!".
C.V. Tudor a primit in dar un volum de versuri patriotice romanesti scris de Marko Bela cu prilejul zilei de 1 Decembrie, cu titlul: "Nem tudom romanol!".
Calin Popescu Tariceanu a gasit in ghetute o opozite mare, lunga si paguboasa, cu care se va juca PNL-ul pana la alegerile urmatoare daca nu se cuminteste si nu asculta de nenea Base sa intre in rand si sa se tina frumusel de manute, doi cate doi, cu copiii de la grupa mare Blagut, Bocanel si Videnas.

Elena Udrea a primit o papusa Barbie care tricoteaza si spune Base-Base-Base atunci cand o intorci cu cheita.
Adrian Nastase a gasit in ghetutele lasate in fata la DNA inca un dosar, drept pentru care si-a bagat picioarele atat in ghetute, cat si in dosar si a plecat nervos acasa.
Pentru noi, ceilalti, alegatori, muncitori, tarani, intelectuali, oameni de la orase si sate, romani, maghiari, germani, turci, slavi, agatarsi, gagauzi, anul asta Mos Nicolae ne-a pus in cizmulite o criza economica cu telecomanda din Occident, cu care sa ne jucam cum se jucau matele lui Ion Creanga cu motoceii legati de sfoara, pana crapau. Matele crapau de joaca, iar noi crapam de nervi. Asta-i diferenta.

P.S. Referitor la desemnarea prim-ministrului, iata un fragment din declaratia presedintelui Traian Basescu facuta in exclusivitate la emisiunea Animat Planet Show:
Cand trei se bat, al patrulea castiga. stiti pe cine o sa numesc eu prim-ministru? Pe mine, bai. (…) Ca n-ati fost in stare sa votati mai clar, ati votat in sistem sprit, vin cu sifon, adica PD-L cu PSD, juma-juma, si acuma m-ati lasat tot pe mine sa scot tara din abureala.  Deci ma pun pe mine premier. Ha, ha! Oricum sunt cel mai potrivit. Ha, ha, ha, ce-mi plac glumele mele! Puneti niste muzica, ceva, ca mor de ras. Ha, ha, ha, ma pun premier pe mine, ha, ha, ha!

Daca vreti  mai mult, va invit duminica seara pe Antena 1, de la ora 21.45, la Animat Planet Show. Oricum, avem o politica de desene animate.

Toni Grecu
Toni Grecu
Toni Grecu, comentator
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă