18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialIancu si-a pus Timisoara in cap

Iancu si-a pus Timisoara in cap

– Patronul echipei banatene este contestat pentru demiterea lui Dusan Uhrin Jr. de catre autoritatile locale, subalterni si galerie.

Marti seara, patronul celor de la FC Timisoara, Marian Iancu, a facut o declaratie, cel putin socanta, la un canal de sport. Finantatorul banatenilor a anuntat ca l-a demis pe antrenorul Dusan Uhrin Jr., la o zi dupa ce a facut publica o noua intelegere, pe o perioada de trei ani, cu antrenorul ceh. Iancu nu a detaliat motivele acestei decizii si s-a marginit doar sa spuna ca "lucrurile au luat o turnura neasteptata luni seara". Lui Uhrin nu i-a venit sa creada ca, dintr-o data, trebuie sa-si caute de lucru, iar ieri s-a intalnit cu presedintele executiv Gheorghe Chivorchian, imediat dupa ce a condus antrenamentul de dimineata. Tehnicianul a declarat ca vrea sa ramana la formatia de pe Bega, iar astazi va conduce, din nou, una dintre ultimele sedinte de pregatire ale acestui an. "Eu nu pot sa schimb nimic, important este sa se schimbe unele lucruri la aceasta echipa.

 

Nu o sa mai vorbesc cu Iancu. As vrea sa raman la Timisoara, pentru ca nu am spus niciodata ca vreau sa plec", a spus, ieri, tehnicianul. Mana dreapta a lui Iancu, Gheorghe Chivorchian, a aflat de la televizor de hotararea patronului, insa a dat de inteles ca ar vrea ca Uhrin sa ramana la Timisoara, insa in cazul in care cehul va pleca, nu il va insoti, asa cum s-a speculat. "Nu stiu ce sanse mai sunt ca Uhrin sa ramana antrenor. Am fost si am vorbit cu jucatorii, le-am spus ca ei sunt sub contract cu FC Timisoara si ca trebuie sa se pregateasca. Nu pot sa va spun nimic clar acum, vom vedea ce se va mai intampla in zilele viitoare. Oricum, eu voi ramane la echipa indiferent de ce se va intampla", a explicat oficialul Timisoarei.

 

Pe de alta parte, anuntul facut de Marian Iancu nu a picat deloc bine nici autoritatilor locale, care l-au rugat pe Uhrin sa ramana la echipa si i-au promis ca vor face tot posibilul pentru a cumpara Timisoara de la Iancu. De altfel, relatiile dintre cele doua parti sunt tot mai reci, dupa ce administratia din Banat a dat aproximativ trei milioane de euro la echipa, in acest sezon, in timp ce patronul a amenintat, ca va muta echipa din oras.

CONTESTAT
Iancu a pierdut si sprijinul galeriei dupa ce a anuntat ca il va da afara pe Uhrin. El il banuieste pe ceh ca a facut blat la infrangerea cu Dinamo Bucuresti, 0-3, dar si pentru faptul ca s-ar fi dus la meciul Stelei cu Unirea Urziceni. "Nu este posibil ca un oras din Timisoara sa se implice cu bani la echipa, iar Iancu sa ia masurile de capul lui. Daca el il acuza pe Uhrin ca a dat meciul lui Dinamo, sa ne aducem aminte de un 0-0 in trecut dintre Poli si Dinamo", a spus unul dintre liderii de galerie, Cristian Brancovan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă