12.2 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSportBaronii huilei au fost sanctionati de mineri

Baronii huilei au fost sanctionati de mineri

"Baronii huilei" din Valea Jiului nu au fost doriti de electorat. Nici directorul general al CNH, Daniel Surulescu, nici cel responsabil cu securitatea muncii, Petru Dragoescu, dar nici "abonatul" la contracte Alin simota nu au obtinut procentele necesare accederii in Parlamentul Romaniei.

Daniel Surulescu, directorul general al CNH Petrosani, a vrut sa ajunga deputat in colegiul uninominal 4 Vulcan-Lupeni-Uricani, unde a candidat din partea PNL. Nu putini au fost cei care l-au creditat cu sanse reale, desi, dupa accidentul de munca de la EM Petrila, mesajul oamenilor a fost clar scris pe mash-urile electorale ale lui: "Minerii nu te iarta!". Surulescu a preferat, insa, sa mearga mai departe, dar rezultatele au fost dezastruoase pentru el. Din totalul de 22.069 voturi valabil exprimate, directorul general al CNH Petrosani abia a luat 3.601 si s-a clasat pe locul trei, cu un procent de aproximativ 16,3%.

Daniel Surulescu este unul dintre cei mai controversati directori pe care i-a avut de-a lungul timpului Compania Nationala a Huilei Petrosani si nu putini sunt cei care spun ca a avut noroc cu tatal sau, Otto Surulescu, care a fost considerat un foarte bun specialist in domeniul minier. In schimb, Daniel Surulescu s-a dovedit a fi un bun manager in ceea ce-l priveste. Cu o avere deloc de neglijat, directorul CNH s-a apucat si de afaceri.

Nici directorul responsabil cu securitatea muncii din CNH, Petru Dragoescu, nu a avut mai multe sanse in fata electoratului, care l-a sanctionat. Dragoescu a candidat la Camera Deputatilor in colegiul uninominal 5 Petrosani-Petrila-Aninoasa si a obtinut un rezultat dezastruos. Din cele 26.238 de voturi, Dragoescu a primit exact 1.664, ceea ce reprezinta putin peste 6%. Dragoescu a candidat ani de zile, tot din partea PNL, la fotoliul de primar al municipiului Petrosani, insa tot fara succes, astfel ca esecul sau nu a surprins pe nimeni.

Un alt liberal "de frunte", Alin simota a vrut sa fie senator al Vaii Jiului, insa a fost refuzat de electorat. simota nu a fost dorit nici la alegerile locale, cand s-a batut pentru postul de primar al Petrosaniului, asa ca acesta este cel de-al doilea esec politic inregistrat in doar un an. Din 48.240 de voturi valabil exprimate, doar 7.042 s-au indreptat catre el, adica un procent de 14,5%. A marsat pe faptul ca este bogat si, din acest motiv, ar trebui sa fie ales de catre populatia Vaii Jiului. Oamenii nu au uitat insa ca s-a imbogatit si pe spatele mineritului. O buna parte a averii sale considerabile, care l-a propulsat in TOP 300 Capital, a fost facuta din contracte cu CNH. In plus, multe dintre contracte au starnit vii controverse, in timp ce unele dintre acestea au ajuns in atentia organelor de cercetare.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Aproximativ 28.000 de locuințe nu sunt alimentate cu energie electrică

Aproape 28.000 de locuințe nu erau alimentate cu energie electrică luni dimineaţa, în urma incidentelor apărute în timpul nopţii pe reţelele de medie şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă