17.4 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSpecialMagera, omul la inceput si sfarsitul de sezon

Magera, omul la inceput si sfarsitul de sezon

– Atacantul celor de la FC Timisoara a reusit in acest tur trei goluri, unul marcat in prima etapa si o "dubla" reusita in ultima.

Finalul meciului cu FC Brasov, din ultima etapa a turului de campionat, a consemnat cea mai buna clasare a celor de la FC Timisoara de la revenirea in prima liga, in anul 2002. Formatia pregatita de Dusan Uhrin Jr. va "hiberna" pe ultima treapta a podiumului Ligii I, cu 29 de puncte, iar daca si cele sase puncte de penalizare le vor fi reatribuite banatenilor, atunci alb-violetii vor fi mai aproape ca niciodata de castigarea titlului de campioana. Parcursul Timisoarei din aceasta prima parte a sezonului a fost datorat si achizitiilor care s-au dovedit, pana la urma, reusite din vara trecuta. Probabil, cel mai rasunator transfer din strainatate a fost aducerea conationalului lui Uhrin, Lukas Magera. Atacantul in varsta de 25 de ani si 1,95 m a venit de la Banik Ostrava, iar inceputul aventurii la formatia banateana a fost unul datator de sperante atat pentru Magera, cat si pentru suporterii Timisoarei.

 

Cehul a inscris unicul gol al echipei sale in egalul, din deplasare, cu FC Arges, 1-1, printr-o executie de mare atacant. Dupa acel meci din prima etapa, insa, fotbalistul a intrat intr-un con de umbra, fapt ce l-a adus, incet-incet, pe banca de rezerve, mai ales dupa revenirea lui Winston Parks, care a fost accidentat in debutul campionatului.
Astfel, lumea a inceput sa uite, cu timpul, ca jucatorul ceh mai este in lotul banatenilor, iar gurile rele spuneau ca acesta va fi indepartat de la Timisoara in pauza competitionala. Meciul cu FC Brasov, insa, din ultima etapa a turului a aratat un Magera dornic de a demonstra ca isi merita locul in echipa banateana, iar cehul l-a lasat de doua ori spectator pe Bogdan Stelea, goalkeeper-ul Brasovului. Astfel, atacantul Timisoarei are mari sanse sa ramana la Timisoara.

ATAC
Prin cele patru goluri marcate impotriva Brasovului, sambata seara, FC Timisoara a ajuns la cota 32 de reusite, in cele 17 meciuri. Formatia banateana nu mai imparte primul loc al acestei ierarhii cu Unirea Urziceni, astfel ca echipa pregatita de Dusan Uhirn Jr. va fi o echipa de speriat si in returul campionatului. Cele mai multe goluri le-a reusit Gigel Bucur, sapte, iar el a fost urmat de armeanul Artiom Karamyan, cu cinci reusite. Pe locul trei se afla,la egalitate cu Magera, fundasul Marian Cisovsky.

Cele mai citite

Marile companii Tesla, Amazon și Meta subminează democrația

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fost acuzate că subminează democrația din întreaga lume prin sprijinirea financiară a mișcărilor politice de...

Franța vrea o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru situația din Liban

Franţa a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre situaţia din Liban care se confruntă cu...

Rusia a fost exclusă de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Reprezentanţii Rusiei au fost excluşi de la ceremoniile consacrate împlinirii a 80 de ani de la eliberarea de către Armata Roşie a lagărului morţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă