24.6 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialCSU Sibiu, invincibila cu favoritele

CSU Sibiu, invincibila cu favoritele

– Formatia sibiana le-a dat o lectie de baschet ocupantelor primelor doua locuri din sezonul trecut, CSU Ploiesti si U-Mobitelco Cluj.

Sezonul 2008-2009 al Diviziei A la baschet masculin este unul dintre cele mai disputate din ultimii ani. Suprematia celor de la CSU Ploiesti, care au castigat precedentele cinci titluri de campioana, pare ca i-a enervat destul de tare pe rivali, iar acestia s-au intarit serios in pauza competitionala. Daca cei de la U-Mobitelco Cluj, formatia impotriva careia prahovenii au castigat in-extremis ultimul titlu, a avut nevoie de omogenitate pentru a incepe sa devina o echipa mai aproape de valoarea din sezonul trecut, cei de la CSU Sibiu au pornit destul de tare acest sezon. Elevii pregatiti de Peter Schomers au fost invicibili in Sala Transilvania, in cele 10 etape scurse pana acum, iar de "rautatea" lui Calota si compania s-au lovit atat clujenii cat, mai ales, campionii en-titre.

 

Sibienii au demonstrat cum joaca baschet adevarat atat in fata echipei pregatite de Tab Baldwin, pe care au invins-o, in etapa a patra, la 10 puncte diferenta, cat si in fata ploiestenilor, chiar in week-end-ul trecut. Galben-albastrii nu le-au dat nici o sansa lui Carutasu sau Burlacu, astfel ca au castigat, pana la urma, mult mai clar decat a aratat-o scorul final, 83-72. Parcursul de pana acum l-a facut foarte fericit pe tehnicianul german de pe banca sibienilor, care a dat "vina" pe agresivitatea jucatorilor pe care ii pregateste. "Am jucat solid in defensiva si am fost agresivi in atac. E bine ca am reusit sa castigam doua dintre cele mai dificile meciuri ale acestui tur de campionat, insa, in ceea ce priveste meciul cu Ploiestiul, sunt putin surprins ca adversarii nostri nu au reusit sa ne contracareze jocul. Suntem pe un drum bun si speram sa o tinem cat mai mult asa", a spus antrenorul Sibiului.

Cele mai citite

Zelenski țintește NATO, UE și puterea armelor

Kievul rămâne secret cu privire la conținutul unui „plan de victorie”, pe care Zelenski vrea să-l discute întâi cu Joe Biden, săptămâna viitoare Pe lângă invitația...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...
Ultima oră
Pe aceeași temă